Και στον τομέα των eSports επεκτείνεται η Sportradar

Η Sportradar, η ανεξάρτητη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα κάλυψης αθλητικών γεγονότων, αλλά και σε αυτόν της έρευνας για φαινόμενα χειραγώγησης αγώνων, ανακοίνωσε την επέκτασή της σε ένα διαφορετικό άθλημα: τα eSports.

Πρόκειται για τα εξαιρετικά δημοφιλή τουρνουά που διεξάγονται ανά τον κόσμο και στα οποία επαγγελματίες παίχτες διαγωνίζονται σε δημοφιλή video games. Τα eSports θεωρούνται πλέον κανονικό άθλημα από πολλούς φορείς (ακόμη και από την Ολυμπιακή Επιτροπή) και είναι διαθέσιμα και για στοιχηματισμό. Αυτό κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη ενημέρωσης των παιχτών του στοιχήματος, ενώ και τα eSports, όπως και άλλα αθλήματα, αντιμετωπίζουν φαινόμενα χειραγώγησης αγώνων.

 

Τα καθήκοντα της Sportradar

Η νέα συμφωνία της Sportradar αφορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα PvPRO, η οποία είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή τουρνουά στο Country Strike: GO. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Sportradar αποκτά το αποκλειστικό δικαίωμα μετάδοσης βίντεο και ήχου μέσω live streaming, αλλά και στατιστικών στοιχείων μέσω της πλατφόρμας. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η Sportradar συνεργάζεται με αρκετές στοιχηματικές εταιρείες, τα μέλη τους που στοιχηματίζουν σε eSports θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλήθος πληροφοριών.

Το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας ανάμεσα στην Sportradar και στην PvPRO αφορά στην προστασία του αθλήματος. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το σύστημα εντοπισμού απάτης και θα ελέγχει μοτίβα στοιχηματισμού σε αναμετρήσεις των τουρνουά, προκειμένου να εντοπίζει ύποπτα στοιχήματα και πιθανότητες χειραγώγησης αγώνων.

Χάρη στο πρώτο σκέλος της συμφωνίας, λοιπόν, οι παίχτες του στοιχήματος θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται αποτελεσματικότερα για τις εξελίξεις στα τουρνουά των eSports, ενώ παράλληλα θα είναι περισσότερο προστατευμένοι από στημένους αγώνες που μπορεί να τους στοιχίσουν χρήματα, λόγω της χειραγώγησης ορισμένων επιτήδειων.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη του Αυγούστου η Sportradar υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις βραζιλιάνικες αρχές ώστε να θωρακιστεί το ποδόσφαιρο της χώρας

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.