Αυξημένα έσοδα για την στοιχηματική αγορά της Λετονίας

Η στοιχηματική αγορά της Λετονίας παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη μέσα στο 2017, κάτι που φαίνεται και από την αύξηση των εσόδων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτή. Αν και στη χώρα δραστηριοποιούνται ελάχιστες εταιρείες στοιχημάτων (που προσφέρουν στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια), η αγορά είναι κερδοφόρα και δεν επηρεάζεται σημαντικά από την ύπαρξη του παράνομου στοιχηματισμού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, λοιπόν, η αγορά της Λετονίας αύξησε τα έσοδά της κατά 13% μέσα στο 2017. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μάλιστα, η μεγαλύτερη αύξηση εσόδων παρατηρείται στα online παιχνίδια.

 

Αύξηση εσόδων κατά 13%

Αναλυτικότερα, τα έσοδα της αγοράς της Λετονίας για το 2017 άγγιξαν τα 297,9 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 13%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2016. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη παρουσιάστηκε στον online τομέα (στοίχημα, καζίνο και άλλα παιχνίδια). Ωστόσο, τα αυτόματα επίγεια μηχανήματα εξακολουθούν να αποτελούν τον δημοφιλέστερο και πιο επικερδή τρόπο παιχνιδιού στην χώρα. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα ευθύνονται για τα 2/3 των συνολικών εσόδων, καθώς τα έσοδά τους άγγιξαν τα 196,3 εκατομμύρια ευρώ.

Κερδισμένη βγήκε και η κρατική εταιρεία Latvijas Loto, η οποία διατηρεί το μονοπώλιο στις λοταρίες. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 25% και έφτασαν τα 36,7 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Λετονίας

Στη Λετονία είναι νόμιμα όλα τα τυχερά παιχνίδια, online και επίγεια, αρκεί να διεξάγονται από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις. Ωστόσο, στη χώρα δραστηριοποιούνται κάποιες μεγάλες ντόπιες εταιρείες, αλλά ελάχιστες του εξωτερικού, παρά το γεγονός ότι η φορολογία κυμαίνεται στο 5% και συγκαταλέγεται στις χαμηλότερες ανά την Ευρώπη.

Τέλος, η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα παράνομου στοιχηματισμού, τα οποία όμως αντιμετωπίζονται και δε ζημιώνουν τη νόμιμη αγορά στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, όπως φαίνεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.