Εθνική βάση δεδομένων εθελοντικού αποκλεισμού από το στοίχημα ετοιμάζει η Αυστραλία

Οι αυστραλιανές Αρχές ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας εθνικής βάσης δεδομένων, στην οποία θα προστίθενται όσοι παίχτες επιθυμούν να αποκλειστούν από τις υπηρεσίες online στοιχήματος που προσφέρουν οι νόμιμες εταιρείες στη χώρα. Η συγκεκριμένη βάση θα έχει εθνικό χαρακτήρα και θα αποκλείει τους παίχτες, όχι μόνο από μία στοιχηματική ιστοσελίδα σε μία από τις περιφέρειες της Αυστραλίας, αλλά από το σύνολο των ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια καταπολέμησης του εθισμού στον τζόγο στην Αυστραλία και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός των επόμενων 18 μηνών.

 

Πώς θα λειτουργεί η νέα βάση δεδομένων;

Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων θα λειτουργεί μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας, την οποία θα μπορούν να επισκεφτούν όλοι οι κάτοικοι της Αυστραλίας, ανεξάρτητα σε ποια περιφέρεια ανήκουν. Εκεί, θα μπορούν να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και να ζητούν τον αποκλεισμό τους από το online στοίχημα.

Πρόσβαση στην ίδια πλατφόρμα θα έχουν και οι στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες θα είναι έπειτα υποχρεωμένες να αποκλείουν κάθε δραστηριότητα όσων έχουν εγγραφεί στη νέα βάση δεδομένων. Συγκεκριμένα, δε θα μπορούν να επιτρέψουν άνοιγμα νέου λογαριασμού, καταθέσεις ή τοποθέτηση στοιχημάτων στους παίχτες που έχουν εθελοντικά ζητήσει τον αποκλεισμό τους.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι εξαιρετικά χρήσιμη αφού αφορά στο σύνολο των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Αυστραλία. Έως και σήμερα, άλλωστε, ένα μέλος μιας στοιχηματικής ιστοσελίδας που θεωρεί πως αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο μπορεί να ζητήσει τον αποκλεισμό του από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά μπορεί απλά να ανοίξει λογαριασμό σε κάποια άλλη. Χάρη στο νέο σύστημα, όμως, κάθε νόμιμη εταιρεία στοιχήματος θα γνωρίζει ποιοι παίχτες έχουν ζητήσει αποκλεισμό και θα είναι υποχρεωμένη να τους αρνηθεί τις υπηρεσίες της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.