Παραμένουν σημαντικά τα κενά στην ασφάλεια της μαύρης λίστας της Google

Νέες καταγγελίες, κυρίως από αρμόδιες Αρχές της Αγγλίας, φέρνουν στο φως τις αδυναμίες που έχει η Google στο να αντιμετωπίσει το φαινόμενου του παράνομου στοιχηματισμού. Αν και η Google διατηρεί μαύρες λίστες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές κάθε χώρας, και προσπαθεί να μπλοκάρει τις παράνομες εταιρείες στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της, τα φαινόμενα εμφάνισης τέτοιων εταιρειών, ακόμη και στα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης, είναι συχνά.

Οι αδυναμίες αυτές έχουν αναγκάσει πολλές αρμόδιες Αρχές να προχωρήσουν σε καταγγελίες κατά της Google και να ζητήσουν από τους υπεύθυνους να αλλάξουν τον τρόπο που αξιοποιούν τις μαύρες λίστες με τις παράνομες εταιρείες.

 

Τα κενά στα συστήματα ασφαλείας της Google

Οι νέες καταγγελίες προέρχονται κατά κύριο λόγο από αγγλικούς φορείς, όπως το Betting Gaming Council (BGC) και η GamCare. Σύμφωνα με αυτές, εταιρείες στοιχήματος που δε διαθέτουν άδεια στη χώρα και έχουν συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα της Google εξακολουθούν να εμφανίζονται στα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης της Google, κυρίως μέσω διαφημίσεων.

Είναι χαρακτηριστικό (και σχεδόν κωμικοτραγικό) το γεγονός ότι, αν κάποιος πληκτρολογήσει τον όρο GamStop UK (το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού για παίχτες με προβλήματα εθισμού στον τζόγο) στη μηχανή αναζήτησης της Google, το πρώτο αποτέλεσμα που θα προκύψει είναι η εξής διαφήμιση: Not on GamStop Popular Sites – Get 300 percent bonus!

Με άλλα λόγια, πολλές εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν βρει τρόπο, όχι μόνο να ξεπεράσουν τους περιορισμούς της μαύρης λίστας της Google, αλλά και να τους εκμεταλλευτούν προς όφελός τους.

Το φταίξιμο, βέβαια, δεν ανήκει αποκλειστικά στην Google. Η τεχνολογία έχει επιτρέψει σε πολλές εταιρείες να συνεχίσουν να έχουν παρουσία στο διαδίκτυο και έχει αναγκάσει πολλούς να αμφισβητήσουν ακόμη και τη χρησιμότητα των προγραμμάτων εθελοντικού αποκλεισμού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.