Έχασε την έφεση των 80 εκατομμυρίων ευρώ η στοιχηματική εταιρεία Ladbrokes

Το δικαστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε κατά της έφεσης που είχε καταθέσει η στοιχηματική εταιρεία Ladbrokes, προκειμένου να της επιστραφεί το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αναγκαστεί να πληρώσει στο Δημόσιο της χώρας, μετά από τη βεβαίωση διαφυγόντων φόρων. Η συγκεκριμένη απόφαση βάζει οριστικό τέλος σε μια δικαστική διαμάχη περίπου 10 χρόνων και τελικά δικαιώνει την βρετανική εφορία.

Αναλυτικότερα, η υπόθεση αφορούσε σε μια γνωστή υπόθεση ύπαρξης παραθύρου στο νόμο, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν αρκετές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταφέρνοντας να γλιτώσουν φόρους.

 

Λήξη της υπόθεσης για τη Ladbrokes

Συγκεκριμένα, το 2008, η Ladbrokes κλήθηκε να πληρώσει φόρους 80 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή εκμεταλλεύτηκε το παραθυράκι στο νόμο, προκειμένου να γλιτώσει σημαντικά ποσά. Το συγκεκριμένο παραθυράκι έκλεισε με νόμο την ίδια χρονιά και η Ladbrokes δέχθηκε να πληρώσει το ποσό. Σύντομα, όμως, κατέθεσε έφεση, ζητώντας πίσω τα χρήματα που πλήρωσε.

Η διαδικασία της έφεσης καθυστέρησε και η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε πριν μερικές ημέρες, δικαιώνοντας την εφορία και όχι την στοιχηματική εταιρεία. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι η Ladbrokes δε δικαιούται επιστροφή των φόρων και πως καλώς τα χρήματα κατέληξαν στα δημόσια ταμεία.

 

“Δεν επηρεάζει τα οικονομικά μας αποτελέσματα”

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, εκπρόσωπος της Ladbrokes δήλωσε σχετικά: “Δεχόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου. Ήταν μια απόφαση για φόρους που είχαμε ήδη πληρώσει και είχαμε υπολογίσει, οπότε, πάρα το γεγονός ότι η απόφαση ήταν εναντίον μας, δεν επηρεάζει τα οικονομικά μας αποτελέσματα”.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.