Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι εταιρείες στοιχήματος της Κένυας

Οι εταιρείες στοιχήματος που έως πρόσφατα δραστηριοποιούνταν νόμιμα στην Κένυα ξεκίνησαν να καταφεύγουν στα δικαστήρια, διαμαρτυρόμενες για την αδικαιολόγητη και ξαφνική απόφαση των αρμοδίων Αρχών της χώρας να βάλουν τέλος εν μία νυκτί στην αγορά στοιχήματος. Την αρχή έκανε η εταιρεία στοιχήματος Nanovas International (που δραστηριοποιείται στην Κένυα ως betPawa), η οποία κατέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Θυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες, η κυβέρνηση της Κένυας έδωσε ξαφνικά διορία 48 ωρών στους παίχτες του στοιχήματος, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους από τις εταιρείες στοιχήματος, αφού οι άδειές τους δεν πρόκειται να ανανεωθούν για το διάστημα 1 Ιουλίου 2019 έως 30 Ιουνίου 2020. Παράλληλα, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας, προκειμένου να μπλοκάρουν κάθε νέα συναλλαγή με τις εταιρείες στοιχήματος.

 

betPawa εναντίον της κυβέρνησης της Κένυας

H απόφαση της κυβέρνησης εξέπληξε κάθε εμπλεκόμενο, αφού όπως αναφέρουν και οι στοιχηματικές εταιρείες, δεν υπήρξε καμία προηγούμενη πληροφόρηση ή προειδοποίηση. Και, όπως είναι φυσικό, ήταν απλά θέμα χρόνου οι εταιρείες στοιχήματος που έχασαν σε μια νύχτα (και χωρίς προειδοποίηση) τις άδειές τους να καταφύγουν στα δικαστήρια.

Η αρχή έγινε από την betPawa, η οποία κατέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και ζήτησε την άδεια να συνεχίσει να δραστηριοποιείται νόμιμα στην Κένυα, χωρίς παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. Δικηγόρος της εταιρείας στοιχήματος είναι ο Emmanuel Wetang’ula, ο οποίος ανέφερε πως η εταιρεία που εκπροσωπεί δεν ειδοποιήθηκε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η betPawa, όπως και οι άλλες εταιρείες στοιχήματος, είχε καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας και οι αρμόδιοι δεν έδωσαν κανένα σημάδι για τις προθέσεις τους, παρά μόνο όταν έληξε η διαδικασία αξιολόγησης – η οποία δεν ήταν καν αναγκαία, δεδομένου ότι είχε αποφασιστεί ο “ξαφνικός θάνατος” ολόκληρης της αγοράς στοιχήματος.

Προς το παρόν, πάντως, οι αρμόδιοι δεν έχουν προχωρήσει σε νέες δηλώσεις για την απόφασή τους να ακυρώσουν όλες τις ισχύουσες άδειες νόμιμου στοιχηματισμού και το λόγο φαίνεται πως θα πάρουν τα δικαστήρια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.