Ειδικό στον εθισμό προσέλαβε η ρυθμιστική Αρχή της Ολλανδίας

Οι ολλανδικές Αρχές ετοιμάζονται να απελευθερώσουν την αγορά online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου και προσπαθούν να καλύψουν κάθε πτυχή της λειτουργίας, από τις άδειες των εταιρειών που θα δραστηριοποιούνται νόμιμα έως τα μέτρα προστασίας που θα απευθύνονται στους παίχτες. Η KSA (Kansspelautoriteit), μάλιστα, που αποτελεί την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, έχει ήδη φροντίσει να ενισχύσει τον τομέα της προστασίας με μια νέα πρόσληψη.

Αναλυτικότερα, η KSA προσέλαβε ως συνεργάτη του τομέα έρευνας τον Gert-Jan Meerkerk, ακαδημαϊκό και ειδικό σε θέματα εθισμού. Ο Meerkerk έχει τεράστια εμπειρία στον τομέα του εθισμού και μπορεί να βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την KSA, όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα πλαίσιο προστασίας για τους παίχτες, αλλά και στο να το διατηρήσει αποτελεσματικό.

 

Η μεγάλη εμπειρία του Gert-Jan Meerkerk

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της KSA, ο Gert-Jan Meerkerk έχει σπουδάσει κλινική ψυχολογία και έχει αποκτήσει το PhD του το 2007, με εξειδίκευση στον εθισμό στο διαδίκτυο. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί τα τελευταία 25 χρόνια με κορυφαία ινστιτούτα που ερευνούν περιπτώσεις εθισμού, ενώ έχει δημοσιεύσει έρευνες για τον εθισμό στο αλκοόλ, στα social media, στο διαδίκτυο και, φυσικά, στον τζόγο.

Ο Meerkerk αποτελεί το τέταρτο μέλος της ομάδας ερευνητών της KSA και σκοπός του θα είναι να συμβουλεύει τα στελέχη της KSA, προκειμένου να προλαμβάνουν την αύξηση των ποσοστών εθισμού στον τζόγο. Ανάμεσα στα καθήκοντά του, όταν η αγορά online στοιχήματος ξεκινήσει τη νόμιμη λειτουργία της το 2021, θα είναι να εξετάζει τις προωθητικές ενέργειες των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων και να συμβουλεύει για το τι θα επιτρέπεται και τι όχι στις διαφημίσεις τους.

Ο ίδιος, πάντως, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Ολλανδία δεν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εθισμού στον τζόγο. Ωστόσο, δουλειά του θα είναι τα ποσοστά να παραμείνουν χαμηλά, ακόμα και όταν η αγορά θα πλημμυρίσει από εναλλακτικές προτάσεις και διαφημίσεις για τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.