Ηνωμένο Βασίλειο: Έκκληση για την αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο ως θέμα δημόσιας υγείας

Μια νέα έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει τις επιπτώσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο και καταλήγει στο αποτέλεσμα ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως θέμα δημόσιας υγείας, όπως ο αλκοολισμός και ο εθισμός στο τσιγάρο. Η εν λόγω έρευνα επικεντρώνεται στην επιρροή που έχει η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα στο πρόβλημα εθισμού στον τζόγο και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Παράλληλα, η έρευνα καταλήγει σε μια έκκληση προς τους αρμόδιους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως οποιοδήποτε άλλο θέμα δημόσιας υγείας, ενισχύοντας τις προσπάθειες ενημέρωσης, πρόληψης και θεραπείας όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 

Τα συμπεράσματα της νέας έκθεσης

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Sheffield και επικεντρώνεται στα φαινόμενα εθισμού στον τζόγο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα περιοριστικά μέτρα και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Άγγλοι (όπως οικονομικά προβλήματα και εγκλεισμός στο σπίτι) έχουν οδηγήσει πολλούς στα online τυχερά παιχνίδια. Όπως είναι φυσικό, τονίζει η έρευνα, το περιβάλλον ενός παίχτη που είναι κλεισμένος στο σπίτι είναι λιγότερο ελεγχόμενο, με αποτέλεσμα να έχει παρατηρηθεί αύξηση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα στον τζόγο.

Παράλληλα, η υπολειτουργία των υποστηρικτικών υπηρεσιών (αδυναμία επίσκεψης σε κάποιον ειδικό, προβλήματα στη μεταφορά των υπηρεσιών online κτλ.) έχουν προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με αποτέλεσμα πολλοί παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο να είναι εκτεθειμένοι και να μη μπορούν να δεχθούν βοήθεια.

Η λύση, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, είναι να αλλάξει η αντιμετώπιση του φαινομένου από τους αρμόδιους. Ο εθισμός στον τζόγο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως οποιοσδήποτε άλλος σοβαρός εθισμός και οι αρμόδιοι θα πρέπει να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του, όπως συμβαίνει και με κάθε άλλο ζήτημα δημόσιας υγείας, όπως ο αλκοολισμός και ο εθισμός στο τσιγάρο.  

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.