Μικρή ετήσια ανάπτυξη για την στοιχηματική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου (UKGC) ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της στοιχηματικής αγοράς, κατά την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Νοέμβριο του 2017. Τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι (και περιλαμβάνουν και άλλα δεδομένα, πλην των αυστηρά οικονομικών) δημοσιεύονται κάθε έξι μήνες και δείχνουν την ανάπτυξη της αγοράς.

Έτσι και αυτή τη φορά, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η UKGC δείχνουν μια ανάπτυξη στην στοιχηματική αγορά της χώρας, η οποία, όμως, είναι μικρή. Συγκεκριμένα, η αγορά αναπτύχθηκε κατά μόλις 0,7% σε σχέση με το διάστημα από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017.

 

Ετήσιος τζίρος 15 δις ευρώ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UKGC και τα επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, ο ετήσιος τζίρος του συνόλου της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τα 15 δις ευρώ. Το νούμερο αυτό δείχνει μια μικρή αύξηση τζίρου, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση που παρουσίασε το online στοίχημα και τα online τυχερά παιχνίδια.

Αναλυτικότερα, το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου αύξησαν το μερίδιό τους στην αγορά κατά 1%, χάρη σε μια αύξηση τζίρου της τάξης του 3,7%. Ο τζίρος, άλλωστε, ήταν κατά 5,7 δις μεγαλύτερος από το προηγούμενο διάστημα.

Αντίθετα, ο τομέας του επίγειου στοιχήματος παρουσίασε αρνητικά αποτελέσματα, καθώς μεταξύ άλλων τα πρακτορεία στοιχήματος ανά τη χώρα μειώθηκαν κατά 3,2% και δεν ξεπερνούν πλέον τα 8.532. Από την άλλη, οι εγκαταστάσεις bingo αυξήθηκαν κατά 2%, όπως και οι εγκαταστάσεις καζίνο.

 

Επιπλέον στοιχεία που ανακοίνωσε η UKGC

H UKGC ανακοίνωσε και κάποια στοιχεία για επιπλέον πτυχές της αγοράς στοιχήματος του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με αυτά, οι εργαζόμενοι στον τομέα μειώθηκαν κατά 0,8% (στους 106.366), ενώ μικρή μείωση παρουσίασαν και τα ποσά που παραχωρήθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, τα οποία δεν ξεπέρασαν τα 290 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 1,7%).

Ρίξτε και μια ματιά στα οικονομικά αποτελέσματα που είχε ανακοινώσει η UKGC για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2015 μεχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.