Υποχρεωτική η ταυτοποίηση στοιχείων στην Ελλάδα

Η ταυτοποίηση στοιχείων κάθε παίχτη που διατηρεί λογαριασμό σε κάποια ιστοσελίδα του στοιχήματος αποτελούσε πάντοτε προϋπόθεση για τη συντριπτική πλειοψηφία των bookmakers, προκειμένου να επιτρέψουν διαδικασίες όπως η ανάληψη χρημάτων. Ωστόσο, έως σήμερα, η πραγματοποίηση της διαδικασίας αυτής ζητούταν από τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας και έμενε στη διακριτική τους ευχέρεια το αν θα την καταστήσουν υποχρεωτική ή όχι.

 

Αυτό αλλάζει από τις 30 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η διορία που έχουν οι Έλληνες παίχτες για να προχωρήσουν στην υποχρεωτική από το νόμο ταυτοποίηση των στοιχείων τους, σε οποιαδήποτε από τις στοιχηματικές εταιρίες που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από τις ελληνικές Αρχές διατηρούν λογαριασμό. Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής, κάθε bookmaker είναι υποχρεωμένος να αναστείλει τη λειτουργία του λογαριασμού, έως ότου ο παίχτης προχωρήσει σε ταυτοποίηση.

 

Η συγκεκριμένη διαδικασία, λοιπόν, είναι πλέον υποχρεωτική, όπως προβλέπει η απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 3162 (25/11/2014). Σκοπός της απόφασης αυτής είναι να καταπολεμήσει παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά και στοιχηματισμό από ανήλικους. Άλλωστε, όταν οι υπεύθυνοι μιας ιστοσελίδας γνωρίζουν ποια είναι τα μέλη τους (και, φυσικά, ότι είναι αυτοί που δηλώνουν), έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τη νομιμότητα του παιχνιδιού τους.

 

Η συγκεκριμένη διαδικασία, μάλιστα, για όσους δεν την έχουν ακόμη πραγματοποιήσει, είναι εξαιρετικά εύκολη. Οι υπεύθυνοι επιθυμούν να πιστοποιήσουν το όνομα, την ηλικία και τη διεύθυνση κατοικίας κάθε μέλους τους. Επομένως, τα έγγραφα που χρειάζονται είναι ουσιαστικά δύο: το πρώτο, μια ταυτότητα ή ένα διαβατήριο, πιστοποιεί το ονοματεπώνυμο και την ηλικία τους. Και το δεύτερο, ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας, τη διεύθυνση κατοικίας τους.

 

Το μόνο που έχουν να κάνουν, λοιπόν, οι παίχτες είναι να σκανάρουν τα δύο αυτά έγγραφα και να τα αποστείλουν στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας μέσω e-mail. Περισσότερες λεπτομέρειες, άλλωστε, σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα και τη διεύθυνση που μπορούν να τα αποστείλουν, μπορούν να δουν σε κάθε ιστοσελίδα online στοιχήματος που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.