Συνασπισμός 16 χωρών κατά του τζόγου στα video games

Οι αρμόδιες Αρχές 16 χωρών ανά τον κόσμο υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, προκειμένου να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της παρείσφρησης του ηλεκτρονικού τζόγου σε άλλες μορφές ψηφιακής διασκέδασης, όπως τα εξαιρετικά δημοφιλή video games. Σύμφωνα με το μνημόνιο, σκοπός των αρμόδιων ρυθμιστικών Αρχών είναι να εμποδίσουν την περαιτέρω κατάργηση των συνόρων ανάμεσα στο gaming και στον τζόγο.

Θυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες πολλές πρακτικές έχουν συντελέσει σε αυτή την κατάργηση συνόρων ανάμεσα σε δύο μορφές παιχνιδιού που δε θα έπρεπε να συγχέονται, εξαιτίας του γεγονότος ότι το gaming απευθύνεται και σε ανήλικους, ενώ τα τυχερά παιχνίδια αποκλειστικά σε ενήλικες.

 

Οι στόχοι των 16 χωρών για τον τζόγο στα video games

Οι αρμόδιες Αρχές των 16 χωρών, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ άλλων, δήλωσαν ότι θα πρέπει να υπάρξουν σαφέστεροι διαχωρισμοί ανάμεσα στους δύο τύπους ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Ήδη, η συνεργασία τους έχει ξεκινήσει, με τη θέσπιση κοινών κανόνων σε δύο τρομερά σημαντικά θέματα.

Το πρώτο από αυτά αφορά στην πάταξη των στοιχηματικών ιστοσελίδων που προσφέρουν τη δυνατότητα στοιχηματισμού σε τουρνουά video games και eSports χωρίς την απαραίτητη άδεια. Το δεύτερο, από την άλλη, αφορά στα περιβόητα loot boxes. Πρόκειται για ανταμοιβές που επιτρέπουν στους παίχτες των video games να βελτιώσουν τις δυνάμεις των χαρακτήρων τους και προσφέρονται τυχαία, έναντι κάποιου αντιτίμου. Τα loot boxes κρίνονται νόμιμα από τις ρυθμιστικές Αρχές των 16 χωρών, αρκεί να συμμορφώνονται με τους νόμους περί τυχερών παιχνιδιών κάθε χώρας. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο την ανησυχία που εξέφρασαν οι αρμόδιες αρχές του Βελγίου και του Ηνωμένου Βασιλείου για τα loot boxes.

Τα παραπάνω αποτελούν τους αρχικούς στόχους των 16 χωρών, αλλά όχι και τους μοναδικούς. Σύντομα, οι υπεύθυνοι θα εργαστούν πάνω σε τομείς όπως το social gaming, τα side games που βρίσκονται εντός των video games και εισάγουν τους ανήλικους παίχτες στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών και άλλες γκρίζες περιοχές ανάμεσα στα video games και τα παραδοσιακά τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.