Με νέες φορολογικές υποχρεώσεις άνοιξαν τα στοιχηματικά πρακτορεία στην Ιταλία

Τα πρακτορεία επίγειου στοιχήματος στην Ιταλία άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους από τις 15 Μαΐου, μετά από ένα μεγάλο διάστημα, κατά το οποίο παρέμειναν κλειστά (και χωρίς κανένα έσοδο), εξαιτίας του lockdown για την πανδημία. Τα έσοδα άρχισαν και πάλι να εισρέουν, αλλά οι υπεύθυνοι των καταστημάτων έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν νέες φορολογικές υποχρεώσεις.

Άλλωστε, όσο παρέμεναν κλειστά, μπήκε σε εφαρμογή ο νέος νόμος που υποχρεώνει τα στοιχηματικά πρακτορεία να πληρώνουν έναν επιπλέον φόρο, ύψους 0,5%, για την ενίσχυση του αθλητισμού. Ο φόρος προορίζεται για όλες τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών (επίγειες και online), αλλά τα στοιχηματικά πρακτορεία είναι αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο από το lockdown και έχουν πλέον μεγαλύτερα έξοδα.

 

Ο νέος φόρος για τα ιταλικά πρακτορεία στοιχήματος

Σύμφωνα με το νόμο που είχε ψηφιστεί πριν την επέλαση της πανδημίας (και όλα τα προβλήματα που προκάλεσε), οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν έναν επιπλέον φόρο, ύψους 0,5% επί τρων εσόδων τους, προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας του αθλητισμού στην Ιταλία. Ο φόρος αυτός έρχεται να προστεθεί στον υπάρχοντα, ο οποίος είναι 20% στον επίγειο τομέα, 24% στον online και 22% στον virtual.

Ο φόρος αυτός, τέλος, θα ισχύει έως το τέλος του 2021, καθώς η ιταλική κυβέρνηση επιθυμεί να συγκεντρώσει το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ, για να ενισχύσει τον αθλητισμό.

 

Αντιδράσεις για την επιβολή του νέου φόρου

Τα στοιχηματικά πρακτορεία στην Ιταλία αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πύλες τους από τις 9 Μαρτίου, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας. Όπως είναι φυσικό, τους τελευταίους μήνες, όχι μόνο τα έσοδά τους ήταν μηδενικά, αλλά τα έξοδά τους συνέχισαν να τρέχουν, με πολλά να αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Για αυτό το λόγο, πολλοί φορείς της αγοράς ζητούν να καταργηθεί ή να αναβληθεί ο νέος φόρος, ο οποίος θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την επιβίωσή τους.

Ακόμη και κάποιοι βουλευτές του ιταλικού κοινοβουλίου, τέλος, φαίνεται να συμφωνούν με τις εκκλήσεις των στοιχηματικών πρακτορείων και ετοιμάζουν νέες προτάσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.