Αναστολή στοιχηματισμού στη 2η Κατηγορία ποδοσφαίρου εξετάζουν στη Σουηδία

Το σκάνδαλο στημένων αγώνων που ξέσπασε στη Σουηδία και αφορά σε αγώνες της 2η Κατηγορίας, στην περιφέρεια Södra Svealand, έχει αναγκάσει τους αρμόδιους, όχι μόνο να ξεκινήσουν έρευνες για να εντοπιστούν οι χειραγωγημένες αναμετρήσεις και οι ένοχοι, αλλά και να εξετάζουν ακόμη και την αναστολή στοιχηματισμού στους αγώνες της κατηγορίας. Ήδη, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης του στοιχηματισμού στην κατηγορία, ενώ η πρώην κρατική Svenska Spel ανακοίνωσε ότι αποσύρει εθελοντικά κάθε επιλογή στοιχηματισμού στους αγώνες της Södra Svealand.

Το σκάνδαλο στη 2η Κατηγορία της Σουηδίας ξέσπασε όταν οι συνεργάτες των διοργανωτών εντόπισαν έως και 13 αγώνες της ανοιξιάτικης σεζόν, που κρίνονται ύποπτοι για χειραγώγηση και στοιχηματική απάτη. Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε την Ποδοσφαιρική Ένωση Σουηδίας (SvFF) στο να ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές την αναστολή του στοιχηματισμού στους αγώνες της Södra Svealand.

 

Οι εξελίξεις στην αγορά στοιχήματος

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος, η Spelinpsektionen έχει λάβει το αίτημα της SvFF και θα αποφασίσει σύντομα για το αν θα αναγκάσει όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες να αποσύρουν τις επιλογές στοιχηματισμού στους επόμενους αγώνες της Södra Svealand. Όσο αναμένεται η απόφαση της Spelinpsektionen, όμως, η Svenska Sper (η πρώην κρατική εταιρεία που διατηρούσε έως πρόσφατα το μονοπώλιο στοιχηματισμού) αποφάσισε να αναστείλει εθελοντικά τον στοιχηματισμό στην κατηγορία, στα επίγεια πρακτορεία της και στην ιστοσελίδα της.

Σε ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Svenska Spel τονίζει σχετικά: “Δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που προσφέρουμε στους πελάτες μας δεν κινδυνεύουν από χειραγώγηση. Σε συζητήσεις που είχαμε με την SvFF, αναφέραμε τον προβληματισμό μας για την Södra Svealand, αφού οι ύποπτοι αγώνες είναι τόσοι πολλοί που τίθεται υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία ολόκληρης της διοργάνωσης. Προς τον παρόν, δε βλέπουμε άλλη λύση, πέρα από το να αναστείλουμε κάθε επιλογή στοιχηματισμού στη διοργάνωση”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.