Αυστηρότερος νόμος για τους στημένους αγώνες στη Γερμανία

Η Κάτω Βουλή της Γερμανίας ψήφισε ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους και προβλέπει αυστηρότερες ποινές για όσους εμπλέκονται με σκάνδαλα στοιχηματισμού και στημένων αγώνων. Ο νέος νόμος έχει σκοπό να αποτρέψει ακόμη περισσότερους ανθρώπους από το να εμπλακούν σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

 

Εγκληματική πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, ο νέος νόμος καθιστά εγκληματική πράξη το να συμμετέχει κάποιος σε διαδικασίες παραποίησης αποτελεσμάτων σε αθλητικά γεγονότα. Ως εγκληματική πράξη, λοιπόν, οποιαδήποτε εμπλοκή σε τέτοιου είδους υποθέσεις θα επιφέρει φυλάκιση έως και τριών ετών.

Παράλληλα, οι δικαστές θα έχουν την ευχέρεια να αξιολογήσουν κάθε τέτοια υπόθεση ξεχωριστά και, σε περίπτωση που κρίνουν πως κάποια είναι ιδιαίτερα σοβαρή, μπορούν να τιμωρήσουν τους εμπλεκόμενους έως και με φυλάκιση πέντε ετών.

 

Με την υποστήριξη του νόμου και του αθλητισμού

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σχετικά με το νέο, αυστηρότερο νόμο: “Καθώς τα υπόλοιπα μέτρα που έχουμε λάβει δε φαίνεται να λειτουργούν, είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε σε νέα μέτρα, όσο μας επιτρέπει η εγκληματολογική νομοθεσία. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσουμε πως ο αθλητισμός αντιπροσωπεύει μόνον όσα τον καθιστούν ιδανικό: ακεραιότητα και δίκαιο ανταγωνισμό”.

Το νέο νομοσχέδιο στηρίζεται και από την Ένωση Ποδοσφαίρου Γερμανίας (DFB) και από τη Λίγκα Γερμανικού Ποδοσφαίρου (DFL), η οποία είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των αγώνων της Bundesliga. Ο πρόεδρος της τελευταίας, Reinhard Raubal, δήλωσε σχετικά: “Ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί ένα σημαντικό λιθάρι στις προσπάθειες να προστατευθεί η ακεραιότητα του αθλητισμού. Και το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να κάνει όλα όσα μπορεί, προκειμένου να καταπολεμήσει τις στοιχηματικές απάτες και τους στημένους αγώνες”.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.