Απορρίφθηκε η αίτηση του Βελγίου κατά των στοιχηματικών κανόνων της Ε.Ε.

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για μια υπόθεση του 2014, κατά την οποία η κυβέρνηση του Βελγίου αντιτίθεται κατά των στοιχηματικών κανόνων που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την προστασία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ανήλικων. Το Βέλγιο υποστήριζε ότι η Ε.Ε. ξεπερνούσε τα όρια της δικαιοδοσίας της με τους συγκεκριμένους κανόνες, εμποδίζοντας τη νομοθέτηση κάθε χώρας ξεχωριστά, αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν υπάρχει καμία παρατυπία και κανένας λόγος να ακυρωθούν οι εν λόγω κανόνες.

 

Η ιστορία της διαμάχης Βελγίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το 2014, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε μια σειρά κανόνων για το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, με σκοπό να ακολουθηθεί μια κοινή πολιτική στους τομείς προστασίας των καταναλωτών και ιδιαίτερα τρων ανήλικων. Τότε, το Βέλγιο στράφηκε κατά των συγκεκριμένων κανόνων, υποστηρίζοντας ότι οι εθνικοί του νόμοι είναι αυστηρότεροι και πιο αποτελεσματικοί και πως οι κανόνες της Ε.Ε. δεν καταφέρνουν να πετύχουν το στόχο τους: μια εναρμονισμένη πολιτική προστασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ξεπερνά τη δικαιοδοσία της και εμπλέκεται σε θέματα εθνικών πολιτικών.

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπερέβηκε τη δικαιοδοσία της και οι κανόνες θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά. Την απόφαση του Δικαστηρίου χαιρέτισε και η EGBA (European Gaming & Betting Association), η οποία είχε ταχθεί κατά της αίτησης του Βελγίου. Η EGBA, μάλιστα, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη, προκειμένου να υιοθετήσουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες, να κλείσουν τυχόν παραθυράκια στους δικούς τους νόμους και να εργαστούν για την καλύτερη δυνατή προστασία των καταναλωτών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.