Εξακολουθούν να μένουν ατιμώρητες οι παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ινδία

Μια νέα προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί ανέδειξε για μια ακόμη φορά το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα στον τομέα του παράνομου στοιχήματος. Ένας οικονομολόγος προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας το αυτονόητο: την εφαρμογή των νόμων που απαγορεύουν τη λειτουργία μη αδειοδοτημένων στοιχηματικών ιστοσελίδων στις περιφέρειες της χώρας.

Θυμίζουμε ότι τα τυχερά παιχνίδια απαγορεύονται δια παντός στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ινδίας. Ωστόσο, κάθε περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να νομιμοποιήσει επιλεγμένα τυχερά παιχνίδια, όπως το online στοίχημα. Οι περισσότερες περιφέρειες, πάντως, απαγορεύουν τα online τυχερά παιχνίδια, αλλά σύμφωνα με την καταγγελία δεν κάνουν το παραμικρό, προκειμένου να εφαρμόσουν το νόμο.

 

Η νέα καταγγελία για τα παράνομα τυχερά παιχνίδια

Η καταγγελία που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί αναφέρει ότι, παρά τους ξεκάθαρους νόμους για την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών σε πολλές περιφέρειες της Ινδίας, εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται δεκάδες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Οι ιστοσελίδες αυτές αγνοούν τους σχετικούς νόμους, αλλά και οι αρμόδιες Αρχές δε φαίνονται ικανές ή έστω διατεθειμένες να κάνουν κάτι για αυτό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται. Και οι παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών το εκμεταλλεύονται, ώστε, όχι μόνο να προσφέρουν παράνομα τις υπηρεσίες τους, αλλά και να προσφέρουν δυνατότητες επιπλέον παράνομων δραστηριοτήτων, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για αυτό το λόγο, η καταγγελία ολοκληρώνεται με μια πρόταση. Εφόσον οι υπάρχοντες νόμοι δεν καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, πιθανότατα να απαιτείται ένας νέος νόμος, ο οποίος θα ισχύει για όλες τις περιφέρειες και θα επιβάλλεται ορθά από τα όργανα της κεντρικής κυβέρνησης. Ίσως με αυτόν τον τρόπο, η εποπτεία της αγοράς να είναι αποτελεσματικότερη και τέτοιου είδους φαινόμενα να εκλείψουν ή έστω να μειωθούν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.