Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση για τη φορολογία στην Ουκρανία

Η αγορά online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της στην Ουκρανία, αλλά παραμένει μια σημαντική εκκρεμότητα: η τελική φορολογία που θα πληρώνουν οι νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών. Η κυβέρνηση επιμένει να διατηρήσει τον φορολογικό συντελεστή στο 10%, αλλά πολλοί αρμόδιοι αντιδρούν, επιμένοντας ότι η εύνοια προς τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να προκαλέσει κοινωνικά προβλήματα, όπως ο κορεσμός της αγοράς και η εμφάνιση προβλημάτων εθισμού στον τζόγο.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αναζητά λύση για το θέμα της φορολογίας των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων, που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες να λειτουργούν στη χώρα, και έχει εξετάσει αρκετά σενάρια, ανάμεσα στα οποία και ένας κοινός φόρος για κάθε είδους τυχερό παιχνίδι. Ο φόρος αυτός θα κυμαίνεται στο 10% επί των εσόδων και θα προστίθεται στον φόρο επιχειρήσεων.

 

Κατά του φόρου η αρμόδια Επιτροπή

Η Επιτροπή του Κοινοβουλίου που ανέλαβε να αξιολογήσει τις συνέπειες του νέου φόρου κατέθεσε αρνητική εισήγηση στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τα σχέδια της κυβέρνησης για μεγαλύτερη ανάπτυξη της αγοράς (επομένως και αυξημένα έσοδα, τα οποία θα προέρχονται από περισσότερες νόμιμες ιστοσελίδες) κρύβουν πολλούς κινδύνους. Ο σημαντικότερος είναι ο κορεσμός της αγοράς, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει και αύξηση των ποσοστών εθισμένων παιχτών. Παράλληλα, η Επιτροπή τάχθηκε και κατά του φόρου στα κέρδη των παιχτών, ο οποίος κρίθηκε ιδιαίτερα υψηλός.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας, πάντως, δεν έχει ακόμα σχολιάσει τις προτάσεις της Επιτροπής. Οι αρμόδιοι επιθυμούν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή νόμιμων ιστοσελίδων στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας, ώστε να εξασφαλίζουν έσοδα από περισσότερες επιχειρήσεις. Παράλληλα με τον χαμηλό φόρο, μάλιστα, εξετάζουν την αύξηση στα ποσά που απαιτούνται, προκειμένου μια ιστοσελίδα να αιτηθεί και να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.