Έρχεται η αρχή του τέλους για τον στοιχηματισμό μέσω πιστωτικής κάρτας στην Αυστραλία

Όπως φαίνεται, πολύ σύντομα η Αυστραλία θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και θα σταματήσει να επιτρέπει τον στοιχηματισμό μέσω πιστωτικής κάρτας. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για την απαγόρευση της συγκεκριμένης μεθόδου πληρωμών μέσω νόμου, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα σταματήσει να επιτρέπει τη χρήση των πιστωτικών καρτών της για την τοποθέτηση στοιχημάτων.

Θυμίζουμε ότι διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ξεκινήσει να απαγορεύουν τη χρήση πιστωτικής κάρτας στα online τυχερά παιχνίδια, προκειμένου να προστατέψουν αποτελεσματικότερα όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Η απόφαση της Bank Australia

Η Bank Australia, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Αυστραλία, αποφάσισε να βάλει τέλος στη χρήση πιστωτικών καρτών στο στοίχημα και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, προκειμένου να προστατέψει όσους πελάτες της αντιμετωπίζουν ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι πιστωτικές κάρτες δε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα τυχερά παιχνίδια από την 1η Δεκεμβρίου του 2020. Ωστόσο, οι πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανονικά τις χρεωστικές κάρτες τους.

Η Bank Australia, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι έλαβε την έγκριση της Ένωσης Τραπεζών Αυστραλίας. Παράλληλα, δεν ήταν λίγες και οι τράπεζες που ξεκίνησαν να σκέφτονται να ακολουθήσουν την ίδια πορεία, μετά το παράδειγμα της Αυστραλίας. Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα όλα τα μέλη της Ένωσης Τραπεζών να επιβάλλουν το ίδιο περιορισμό.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί, η πρακτική του στοιχηματισμού μέσω πιστωτικής κάρτας θα εκλείψει, χωρίς καν να χρειαστεί να παρέμβει το κράτος, με τη δημιουργία ενός νόμου που θα απαγορεύει τη συγκεκριμένη πρακτική, όπως έχει συμβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.