Πρωτοβουλίες για την προστασία των παιχτών στοιχήματος από τις τράπεζες της Αυστραλίας

Η Ένωση Τραπεζών Αυστραλίας ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια σειρά πρωτοβουλιών για την προστασία των παιχτών του στοιχήματος, ειδικά όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Ήδη, οι πρωτοβουλίες των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας έχουν παρουσιαστεί στο κοινό, το οποίο καλείται να συνεισφέρει με τις απόψεις του στη διαδικασία.

Οι πρωτοβουλίες που εξετάζουν οι τράπεζες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατάργηση χρήσης πιστωτικής κάρτας στις συναλλαγές που πραγματοποιούν οι παίχτες online στοιχήματος. Ωστόσο, πριν λάβουν αποφάσεις, οι υπεύθυνοι ζητούν τη γνώμη των ίδιων των παιχτών.

 

Οι πρωτοβουλίες των τραπεζών στην Αυστραλία

Σκοπός των τραπεζών της Αυστραλίας είναι να εναρμονιστούν με τη νέα στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία δίνει μεγαλύτερη βάση στην προστασία των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει ανακοινώσει μια νέα σειρά μέτρων, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το λανσάρισμα ενός προγράμματος εθελοντικού αποκλεισμού.

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι νέες πρωτοβουλίες των τραπεζών. Σε περίπτωση, για παράδειγμα, που οι τράπεζες πάψουν να επιτρέπουν συναλλαγές με τις στοιχηματικές εταιρείες μέσω πιστωτικών καρτών, οι παίχτες δε θα μπορούν να παρασυρθούν και να ξοδέψουν χρήματα που δεν έχουν.

Τη νέα πρωτοβουλία των τραπεζών, τέλος, σχολίασε η CEO της Ένωσης Τραπεζών Αυστραλίας, Anna Bligh: “Ο στοιχηματισμός αποτελεί μέσο ψυχαγωγίας και διασκέδασης για πολλούς Αυστραλούς, αλλά για κάποιους μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα, με επιπτώσεις στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Ως βιομηχανία, οφείλουμε να εξετάσουμε μια σειρά από επιλογές, προκειμένου να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.