Συνεχίζει να στοιχηματίζει το 40% των αποκλεισμένων Σουηδών

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Spelinspektionen, έχει δημιουργήσει ένα εθνικό πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, το οποίο τους αποκλείει από κάθε τυχερό παιχνίδι, μέσω μιας βάσης δεδομένων που καλούνται να ελέγχουν όλες οι νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται Spelpaus, αλλά, όπως φαίνεται, είναι κατά πολύ λιγότερο αποτελεσματικό από ότι ήλπιζαν οι αρμόδιοι.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, άλλωστε, περίπου το 40% των παιχτών που έχουν ζητήσει να αποκλειστούν από τα τυχερά παιχνίδια έχουν καταφέρει να βρουν ένα παραθυράκι, το οποίο τους επιτρέπει να συνεχίζουν κανονικά το παιχνίδι τους!

 

Τρωτό το σουηδικό σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Lund και αποδεικνύει ότι το σύστημα του προγράμματος Spelpaus έχει ένα παραθυράκι, το οποίο μπορεί να επιτρέψει ακόμα και σε παίχτες που έχουν ζητήσει να αποκλειστούν να παίζουν κανονικά, στις ιστοσελίδες και στις εγκαταστάσεις τυχερών παιχνιδιών. Οι υπεύθυνοι της έρευνας δεν δημοσιοποίησαν πολλές λεπτομέρειες για το εν λόγω παραθυράκι, αλλά ανέφεραν ότι περίπου το 40% των εθισμένων παιχτών που έχουν ζητήσει εθελοντικό αποκλεισμό το χρησιμοποιούν με επιτυχία και συνεχίζουν να παίζουν.

Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι το πρόγραμμα Spelpaus είναι κάτι περισσότερο από αναποτελεσματικό. Άλλωστε, αν δεν είναι σε θέση να προστατέψει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό εθισμένων παιχτών από τις ορμές τους, η χρησιμότητά του είναι τουλάχιστον περιορισμένη.

Όπως είναι φυσικό, τα αποτελέσματα της έρευνας εξόργισαν του υπεύθυνους της Spelinspektionen, η οποία είναι αρμόδια για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος. Οι υπεύθυνοι χαρακτήρισαν σοβαρό το θέμα και ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση για την επίλυσή του.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.