Πρόστιμο για υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων στη William Hill

H UKGC, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο τιμώρησε με ένα εξοντωτικό πρόστιμο της εταιρεία στοιχημάτων William Hill για παραλείψεις της σε υποθέσεις που σχετίζονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η στοιχηματική εταιρεία θα αναγκαστεί να πληρώσει το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω παραλείψεών της που επέτρεψαν σε μέλη της να πραγματοποιήσουν παράνομες πράξεις.

Η τιμωρία που υπέστη από την UKGC η William Hill δείχνει, σύμφωνα με την αρμόδια Αρχή, τις ελλείψεις που μαστίζουν τη William Hill στον τομέα της παρακολούθησης και εντοπισμού παράνομων ενεργειών.

 

Το χρονικό της απάτης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UKGC, 10 μέλη της στοιχηματικής ιστοσελίδας William Hill κατέθεσαν μεγάλα ποσά στους λογαριασμούς τους, στο διάστημα ανάμεσα στον Νοέμβριο του 2014 και τον Αύγουστο του 2016. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, τα χρήματα αυτά αποτέλεσαν μέρος μιας μεγάλης επιχείρησης ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η William Hill, βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με το ξέπλυμα χρημάτων που εντόπισαν οι διωκτικές Αρχές. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν ζήτησε τα κατάλληλα πιστοποιητικά από τα μέλη της και δεν ενδιαφέρθηκε να διαπιστώσει αν πρόκειται για εγκληματίες ή παίχτες με προβλήματα εθσιμού στον τζόγο την αφήνει εκτεθειμένη απέναντι στο νόμο.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η UKGC αποφάσισε να την τιμωρήσει με το πρόστιμο των 7 εκατομμυρίων ευρώ, το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει βεβαιώσει η UKGC και το μεγαλύτερο για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 

Ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας η William Hill

Στον απόηχο της υπόθεσης, πάντως, και μετά το τεράστιο πρόστιμο που αναγκάστηκε να πληρώσει, η William Hill δεσμεύθηκε για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας που αφορούν σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Σύμφωνα με τον CEO της στοιχηματικής εταιρείας, Philip Bowcock, ενεργοποιήθηκαν νέες και βελτιωμένες πολιτικές και αυξήθηκαν τα επίπεδα εργατικού δυναμικού και τεχνολογιών που θα επιστρεταύονται στο εξής σε τέτοια θέματα. Ο CEO της στοιχηματικής εταιρείας πρόσθεσε: “Δεσμευόμαστε πλήρως στο να λειτουργούμε μια επιχείρηση που εντοπίζει αποτελεσματικά κάθε ρίσκο και προστατεύει τους πελάτες της”.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.