Κατά του στοιχηματισμού στις ΗΠΑ το NFL

To NFL, το πρωτάθλημα αμερικανικού ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, εξέφρασε μέσω του εκπροσώπου του, την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να νομιμοποιηθεί ο στοιχηματισμός στη χώρα. Ο κομισάριος Roger Goodell τόνισε για μια ακόμη φορά πως το ενδεχόμενο νομιμοποίησης στοιχηματισμού, όχι μόνο δε θα ωφελήσει, αλλά θα βλάψει το άθλημα.

 

Η σημερινή κατάσταση στις ΗΠΑ

Αυτή τη στιγμή, η μόνη Πολιτεία των ΗΠΑ, όπου είναι νόμιμος ο στοιχηματισμός, είναι η Nevada, πατρίδα του Las Vegas. Συνολικά στη χώρα, το στοίχημα, επίγειο ή online, είναι παράνομο, αλλά κάθε Πολιτεία μπορεί να ψηφίσει και να εφαρμόσει τους δικούς της νόμους.

Αρκετές Πολιτείες, άλλωστε, όπως αυτές των Michigan, New Jersey και South Carolina, έχουν ήδη παρουσιάσει νομοσχέδια που σκοπεύουν να νομιμοποιήσουν τον στοιχηματισμό. Ωστόσο, η μεγάλη “πληγή” στο χώρο είναι ο παράνομος στοιχηματισμός, μέσω μη αδειοδοτημένων bookmakers. Σύμφωνα με έρευνες, τα ποσά που τζιράρονται στον παράνομο στοιχηματισμό είναι τεράστια και αυξάνονται διαρκώς.

 

Η άποψη του NFL

Πολλοί είναι αυτοί, λοιπόν, που θεωρούν πως η νομιμοποίηση του στοιχηματισμού θα πατάξει τα φαινόμενα παρανομίας, θα αποφέρει έσοδα στο κράτος και θα διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της αγοράς. Ο κομισάριος Goodell, όμως, έχει διαφορετική άποψη:

“Εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο της νομιμοποίησης του στοιχηματισμού σε αθλήματα. Η αξιοπιστία του αθλήματός μας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε σε αυτό. Η νομιμοποίηση παρουσιάζει ένα μεγάλο ρίσκο. Νομίζω πως πρέπει να σιγουρευτούμε πως θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο να διαβεβαιώνουμε πως όλοι μπορούν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη πως αυτά που βλέπουν στο γήπεδο δεν έχουν επηρεαστεί από κανέναν εξωτερικό παράγοντα”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.