Ανακατατάξεις στο επενδυτικό σχήμα της στοιχηματικής εταιρείας Paddy Power BetFair

Η Paddy Power BetFair ανακοίνωσε πρόσφατα πως το πρώτο τρίμηνο του 2017 αποτέλεσε μια εξαιρετικά κερδοφόρα περίοδο, με αποτέλεσμα το επενδυτικό ενδιαφέρον στην εταιρεία να αλλάξει άρδην. Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση, η εταιρεία Capital Markets Group, ο μεγαλύτερος επενδυτής στη στοιχηματική εταιρεία, προχώρησε σε κινήσεις, προκειμένου να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο.

 

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Αναλυτικότερα, η Capital Markets Group αποτελεί ένα fund με έδρα τις ΗΠΑ και κατέχει το 13% του μετοχικού κεφαλαίου της στοιχηματικής εταιρείας Paddy Power BetFair. Το μετοχικό αυτό κεφάλαιο την καθιστά τον μεγαλύτερο επενδυτή στην εταιρεία, με δεύτερο την καναδική εταιρεία Sun Life Finance, η οποία κατέχει το 9%, και τρίτο την Marathon Asset Management, η οποία κατέχει το 7,7%.

Χάρη στις νέες κινήσεις της, η Capital Markets αύξησε το μετοχικό της κεφάλαιο στο 13,175%. Μπορεί το ποσοστό να ακούγεται μικρό, αλλά η κίνηση αυτή κόστισε περισσότερα από 110 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία, η οποία κατέχει πλέον 84,2 εκατομμύρια μετοχές (αξίας 95,67 ευρώ έκαστη, σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης Παρασκευής). Η αξία του μετοχικού κεφαλαίου της Capital Markets υπολογίζεται πλέον στα 813 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία, τέλος, δεν ανέφερε τους λόγους που αποφάσισε να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο στην εταιρεία Paddy Power BetFair, αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι διαδικασίες ξεκίνησαν λίγο αφότου ανακοινώθηκαν τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017.

 

Ποια είναι η Capital Markets Group;

Η Capital Markets Group αποτελεί μια εταιρεία, στην οποία ανήκει το αμερικανικό fund Capital Research and Management Company, ένα γνωστό αμερικανικό fund που επενδύει χρήματα για λογαριασμό των πελατών του. Στην ίδια εταιρεία ανήκει και το fund Europacific Growth, στο οποίο ανήκουν 6,7 εκατομμύρια μετοχές της στοιχηματικής εταιρείας Paddy Power BetFair. Όλες οι μετοχές, όμως, διαχειρίζονται από την Capital Markets, η οποία έχει και την τελική απόφαση σε κάθε σχετική κίνηση.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.