Μείωση εσόδων ανακοίνωσε για το 2019 η εταιρεία στοιχήματος William Hill

H εταιρεία στοιχήματος William Hill σημείωσε μείωση των εσόδων της για το 2019, κυρίως εξαιτίας των περιπετειών, στις οποίες την έβαλε η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να μειωθεί το ανώτατοι ποσό στοιχηματισμού στα αυτόματα μηχανήματα. Η William Hill προχώρησε στο κλείσιμο περίπου 700 πρακτορείων στοιχήματος και είδε τα έσοδά της στο επίγειο στοίχημα να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Από την άλλη, τα online τυχερά παιχνίδια που προσφέρει η William Hill, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, έφεραν αυξημένα έσοδα. Τα έσοδα αυτά, όμως, δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τις οικονομικές ζημίες της William Hill για το 2019, οι οποίες μεταφράζονται σε μείωση κατά 2,4% των εσόδων (1,82 δις ευρώ) και απώλειες 38,9 εκατομμυρίων ευρώ. 

 

Σημαντικές απώλειες εσόδων στον επίγειο τομέα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η William Hill, τα έσοδα του τομέα επίγειων τυχερών παιχνιδιών μειώθηκαν κατά 19,9%, αφού δεν ξεπέρασαν τα 829 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, τα 462 εκατομμύρια προήλθαν από στοίχημα, το οποίο σημείωσε πτώση εσόδων κατά 1,6%. Αντίστοιχα, τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια απέφεραν 367 εκατομμύρια ευρώ, έσοδα που παρουσιάζουν μείωση κατά 36,1%.

 

Σε ανοδική τροχιά ο online τομέας

Σε αντίθεση με τον επίγειο τομέα, ο online παρουσίασε αύξηση εσόδων, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να εξισορροπήσει τις φετινές επιδόσεις της William Hill. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι τα έσοδά των online τυχερών παιχνιδιών ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα αντίστοιχα του επίγειου, σε ποσοστό 54,7% και 45,3%.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα από τον online τομέα της William Hill αυξήθηκαν κατά 16,4% σε σχέση με το 2018 και άγγιξαν τα 853,8 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της William Hill, μάλιστα, μετά τις συνεργασίες και της εξαγορές της εταιρείας στο εξωτερικό, τα έσοδά της από τον online τομέα σ το εξωτερικό άγγιξαν το 35% (μόλις 24% το 2018). Τα περισσότερα έσοδα, τέλος, προήλθαν από τα τυχερά παιχνίδια (καζίνο, πόκερ κτλ.), που εξασφάλισαν 500 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση 36,4%. Από την άλλη, το online στοίχημα απέφερε έσοδα 353,8 εκατομμυρίων ευρώ, με μείωση 3,5%.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της William Hill για το 2018.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.