Μειώθηκαν τα έσοδα της ισπανικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσα στο 2020

Το εμπορικό όργανο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας, η Cejuego, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Carlos III της Μαδρίτης, σχετικά με τις επιδόσεις της αγοράς μέσα στο 2020. Τα αποτελέσματα της έρευνας, όσον αφορά στα έσοδα της αγοράς τους πρώτους 10 μήνες του 2020, ήταν αναμενόμενα απογοητευτικά, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η εξάπλωση της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν στην Ισπανία, προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες.

Σύμφωνα με την έρευνα της Cejuego, τα έσοδα της ισπανικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών για το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2020 σημείωσαν μείωση 50%, σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2019.

 

Τα οικονομικά στοιχεία για την ισπανική αγορά

Από την έρευνα της Cejuego έχουν προκύψει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία σπάνια παρουσιάζονται σε άλλου είδους ανακοινώσεις, σχετικά με τις οικονομικές επιδόσεις της αγοράς. Για παράδειγμα, συγκρίνεται η συμβολή του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με την έρευνα, τα 2,45 δις ευρώ των εσόδων προέρχονται από ιδιωτικές εταιρείες, ενώ τα 1,9 δις ευρώ από τις κρατικές ΟNCE και SELAE. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 η διαφορά ήταν μικρότερη, αφού οι δύο κρατικές εταιρείες εξασφάλισαν έσοδα 4,59 δις ευρώ και οι ιδιωτικές έσοδα 4,86 δις ευρώ.

Παράλληλα, οι συντάκτες της έρευνας αναφέρουν ότι, παρά τη μεγάλη διαφορά που έχει σημειωθεί σε σχέση με τα έσοδα του 2020, το 2019 ήταν μια κακή χρονιά για τα τυχερά παιχνίδια, αφού εξακολουθούσαν να την επηρεάζουν οι συνέπειες της προηγούμενης οικονομικής κρίσης. Αυτό καθιστά την τεράστια μείωση των εσόδων που παρατηρείται για το 2020 ακόμα πιο καθοριστική.

Πάντως, η έρευνα παρουσίασε και ένα σχετικά αισιόδοξο συμπέρασμα. Αν και ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών δέχθηκε μέσα στο 2020 μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα από άλλους, όπως της λιανικής, της αυτοκίνησης και της μόδας, η μείωση του εργατικού δυναμικού ήταν μικρότερη, αφού οι περικοπές αφορούν μόλις στο 15% των υπαλλήλων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.