Αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση 100 εκατομμυρίων ευρώ ο ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ φαίνεται πως αποσύρθηκε από την υπόθεση διεκδίκησης αποζημίωσης από το ελληνικό κράτος. Ο Οργανισμός βρισκόταν σε αντιδικία με το Δημόσιο (έχοντας, μάλιστα, καταφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου) για την υπόθεση των VLTs και τις ζημιογόνες, σύμφωνα με τις αξιώσεις της εταιρείας, αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στον σχετικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Το Βήμα, ο ΟΠΑΠ δεν έχει πλέον αξιώσεις από το ελληνικό Δημόσιο, κλείνοντας μια υπόθεση που παρέμενε ανοιχτή από τον Νοέμβριο του 2015.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι αξιώσεις του ΟΠΑΠ από το ελληνικό Δημόσιο κρατούν από τον Νοέμβριο του 2015. Εκείνη την εποχή, ο τότε πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), Αντώνης Στεργιώτης, είχε πραγματοποιήσει αλλαγές στον κανονισμό για τα VLTs που σκόπευε να εισάγει στην ελληνική αγορά ο ΟΠΑΠ. Ο Οργανισμός προχώρησε σε καταγγελίες για ριζική μεταβολή των συνθηκών υλοποίησης του έργου και προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου, ζητώντας αποζημίωση 1.3 δις ευρώ.

Ένα χρόνο αργότερα, όμως, το Νοέμβριο του 2016, ο αντικαταστάτης του κ. Στεργιώτη, Βαγγέλης Καραγρηγορίου, επικαιροποίησε τον κανονισμό και ο ΟΠΑΠ έκρινε ότι πλέον υπάρχει όφελος. Αποσύρθηκε έτσι από τη διαιτησία, αλλά ζήτησε να αποζημιωθεί με το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, για τις καθυστερήσεις που ίσχυσαν στην υλοποίηση του έργου.

Όπως φαίνεται, όμως, ο ΟΠΑΠ αποσύρθηκε και από αυτή την αξίωση και πλέον δε βρίσκεται σε καμία αντιδικία με το ελληνικό Δημόσιο, ενώ παράλληλα δεν έχει καμία οικονομική αξίωση για το συγκεκριμένο θέμα. Άλλωστε, τα VLTs βρίσκονται πλέον κατά χιλιάδες στην ελληνική αγορά, φέρνοντας τα αναμενόμενα κέρδη στον Οργανισμό.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.