Υποχωρούν οι πράκτορες στην κόντρα με τον ΟΠΑΠ

Η πρόσφατη κόντρα των πρακτόρων με τον ΟΠΑΠ αναμένεται να λήξει με την εκπνοή της προθεσμίας που ανακοίνωσε ο Οργανισμός (την Παρασκευή 24 Μαρτίου) για την υπογραφή των νέων συμβάσεων. Όπως φαίνεται, πολλοί πράκτορες έχουν υποχωρήσει και έχουν ήδη υπογράψει τη νέα σύμβαση, παρά τις αρχικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία, περισσότερο από το 70% των πρακτόρων έχει ήδη υπογράψει τη νέα σύμβαση και το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, όσο η διορία πλησιάζει προς το τέλος της.

 

Το χρονικό της κόντρας

Από την πρώτη στιγμή, το συνδικαλιστικό σώμα των πρακτόρων του ΟΠΑΠ απέρριψε τη νέα σύμβαση που πρότεινε ο Οργανισμός, χαρακτηρίζοντάς τους νέους όρους εξοντωτικούς. Στις αντιδράσεις και στις καταγγελίες των πρακτόρων, ο ΟΠΑΠ απάντησε με ένα τελεσίγραφο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι νέες συμβάσεις θα πρέπει να υπογραφούν έως τις 24 Μαρτίου. Και, με τη σειρά τους, οι πράκτορες απάντησαν με εντατικές κινητοποιήσεις.

Ο ΟΠΑΠ, πάντως, δε σταμάτησε ούτε στιγμή να επιμένει πως η νέα σύμβαση αποτελεί ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη πενταετία και πως η μη υπογραφή της σημαίνει διακοπή της συνεργασίας με οποιοδήποτε πρακτορείο.

 

Αμοιβαίες υποχωρήσεις

Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι πράκτορες είναι πλέον αναγκασμένοι να υπογράψουν τη νέα σύμβαση, όσο κι αν είναι αντίθετοι. Οι κινητοποιήσεις μειώνονται και οι περισσότεροι έχουν ήδη υπογράψει.

Αντίστοιχα, ο ΟΠΑΠ, σε μία κίνηση καλής θέλησης φρόντισε να τους προσφέρει ένα επιπλέον κίνητρο. Χάρη σε συνεργασία του Οργανισμού με την εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος Ήρων, τα πρακτορεία θα έχουν πλέον μειωμένες χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 30%. Το νέο αυτό κίνητρο αναμένεται να ελαφρύνει τους πράκτορες από ένα πάγιο και πολλές φορές δυσβάσταχτο κόστος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.