Πρωτοβουλία για ισότητα σε μισθούς από την στοιχηματική εταιρεία Ladbrokes Coral

Τα ηγετικά στελέχη της στοιχηματικής εταιρείας Ladbrokes Coral ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να δουλέψουν προς το κλείσιμο της ψαλίδας της διαφοράς των μισθών ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες υπαλλήλους. Η στοιχηματική εταιρεία έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά την ανακοίνωση σχετικών στατιστικών από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και θα προωθήσει την ισότητα στους μισθούς των δύο φύλων.

Θυμίζουμε ότι, από το 2010, κάθε βρετανική εταιρεία που απασχολεί περισσότερους από 250 υπαλλήλους είναι υποχρεωμένη να αποστέλλει ετήσια στατιστικά, σχετικά με τους μισθούς που δίνει σε άνδρες και γυναίκες υπαλλήλους. Οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν και φέτος τα σχετικά στατιστικά, τα οποία κρίθηκαν απογοητευτικά, και η Ladbrokes Coral αποφάσισε να αναλάβει αποτελεσματικότερες δράσεις, προκειμένου να κλείσει τη μισθολογική ψαλίδα.

 

Τα στατιστικά στοιχεία της Ladbrokes Coral

Η εταιρεία στοιχήματος Ladbrokes Coral συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 500 πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσαν τα σχετικά αποτελέσματα. Σε αυτά, όμως, φαίνεται ότι οι γυναίκες υπάλληλοι της εταιρείας στοιχήματος αμείβονται κατά μέσο όρο με μισθό 15% χαμηλότερο από αυτόν των ανδρών. Βέβαια, οι υπεύθυνοι της εταιρείας δικαιολογούν τη διαφορά, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν λιγότερες γυναίκες στελέχη στην εταιρεία (στελέχη που αμείβονται με μεγαλύτερο μισθό), λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και εμπειρίας. Παράλληλα, βέβαια, οι υπεύθυνοι παραδέχονται ότι η ομάδα των στελεχών της έχει φτωχή αντιπροσώπευση από γυναίκες.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ίδια η Ladbrokes Coral, πάντως, ο μέσος όρος στον μισθό που παρουσιάζεται στα γραφεία της είναι μικρότερος από το 18,8% που παρουσιάζεται γενικά στον τομέα λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

“Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη”

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, τέλος, η Ladbrokes Coral αναφέρει τα εξής: “Η διαφορά ανάμεσα στους μισθούς γυναικών και ανδρών στην εταιρεία μας σημαίνει ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη στον συγκεκριμένο τομέα. Και, ενώ δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά θέματα στο θέμα των μισθών, χρειάζεται να κάνουμε βήματα προς το κλείσιμο της ψαλίδας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη δομή του εργατικού δυναμικού μας και, πιο συγκεκριμένα, στο τι μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να φέρουμε περισσότερες γυναίκες στο δυναμικό των στελεχών μας”.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.