Αποτελεσματικότερο από τις αποδόσεις το Twitter στις προβλέψεις!

Μια νέα έρευνα (η πρώτη του είδους της) που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι τα tweets των φιλάθλων που παρακολουθούν έναν αγώνα ποδοσφαίρου μπορούν να προβλέψουν με περισσότερη ακρίβεια ένα αποτέλεσμα, σε σχέση με τις αποδόσεις που ανακοινώνουν στο live στοίχημα οι εταιρίες στοιχημάτων!

Η συγκεκριμένη έρευνα σύγκρινε εκατομμύρια προβλέψεις που πραγματοποίησαν οι φίλαθλοι στο Twitter με τις προβλέψεις που προέκυπταν από τις αποδόσεις που ανακοίνωναν οι στοιχηματικές εταιρίες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και, όπως φαίνεται, οι πρώτες επαληθεύονταν πιο συχνά.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας και εξέτασε 13,8 εκατομμύρια tweets. Τα tweets αυτά βρέθηκαν online κατά τη σεζόν του 2013-2014 στην Premier League και αποτελούνταν από προβλέψεις που πραγματοποιούσαν οι φίλαθλοι κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τα ίδια tweets συγκρίθηκαν με τις αποδόσεις που ανακοίνωναν οι στοιχηματικές εταιρείες, όπως η BetFair, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Οι αποδόσεις που ανακοινώνει κάθε στοιχηματική εταιρία, άλλωστε, αποτελούν με τον τρόπο τους προβλέψεις. Άλλωστε, μια χαμηλή απόδοση σημαίνει ότι ένα σημείο έχει περισσότερες πιθανότητες να επαληθευθεί, σε σχέση με ένα που συνοδεύεται από υψηλότερες αποδόσεις.

 

“Νέα εργαλεία για τις προβλέψεις αποτελεσμάτων”

Ο Dr. Alisdair Brown, επικεφαλής της έρευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα: “Οι άνθρωποι έχουν πλέον νέα εργαλεία για τις προβλέψεις αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών και τα social media έχουν αποδείξει τη χρησιμότητά τους σε αυτόν τον τομέα. Γνωρίζουμε ότι οι προβλέψεις που πραγματοποιούν οι στοιχηματικές εταιρίες, όπως η BetFair, είναι σε γενικές γραμμές ακριβείς και ξεπερνούν την επιτυχία των προβλέψεων μεμονωμένων ή συνολικών απόψεων από τους φιλάθλους. Ωστόσο, θέλαμε να μάθουμε αν τα social media μπορούν να συνεισφέρουν στις προβλέψεις. Μπορούμε να συνδυάσουμε τις πιθανότητες που προβλέπουν οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών με το συνολικό ρεύμα στα social media, για να βελτιώσουμε τις προβλέψεις μας; Διαπιστώσαμε ότι η δραστηριότητα στο Twitter μπορεί να προβλέψει τα αποτελέσματα αγώνων, αφού πρώτα ελεγχθούν οι αντίστοιχες αποδόσεις. Και, το μεγαλύτερο κομμάτι της δυναμικής που έχουν τα social media στις προβλέψεις εμφανίζεται αμέσως μετά από σημαντικές αλλαγές στις αποδόσεις, που οφείλονται για παράδειγμα σε ένα νέο γκολ ή σε μια κόκκινη κάρτα”.  

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Betfair και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Betfair ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.