Επεκτείνει την αγορά online στοιχήματος η Γερμανία

Η Γερμανία διαθέτει πλέον ένα νέο και αναθεωρημένο νόμο (σε επίπεδο κρατιδίων) για το online στοίχημα. Το νέο νομικό πλαίσιο, για το οποίο έγιναν πολλές συζητήσεις τους τελευταίους μήνες, κυρίως εξαιτίας της αντίθεσης από πλευράς της Ε.Ε., ψηφίστηκε από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας και πλέον είναι επίσημο.

Πρόκειται για ένα μεταβατικό νομοθετικό πλαίσιο (με το… εύκολο να θυμάσαι όνομα Glücksspieländerungsstaatsvertrag), το οποίο θα συνεχίσει να ισχύει έως το 2018, όταν και θα καταρτιστεί ο νέος εθνικός νόμος, που θα ισχύει σε ολόκληρη τη χώρα. Έως σ ήμερα, κάθε κρατίδιο ακολουθεί κάποιες οδηγίες και καταρτίζει σχετικά ανεξάρτητα τους δικούς του νόμους για το online στοίχημα.

 

Περισσότερες άδειες στοιχήματος

Μεταξύ όσων προβλέπει ο νέος νόμος, ξεχωρίζει το γεγονός ότι αυξάνει των αριθμό των προσωρινών αδειών που έχουν δοθεί στις εταιρείες online στοιχήματος από 20 σε 35. Βέβαια, όπως και ο προηγούμενος, και αυτός ο νόμος αφορά αποκλειστικά σε ιστοσελίδες στοιχήματος και όχι σε online καζίνο ή πόκερ.

Η συγκεκριμένη αύξηση έχει αποτελέσει εδώ και χρόνια αίτημα εταιρειών και παιχτών του στοιχήματος, καθώς και αρκετών αθλητικών συλλόγων (οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν των χορηγιών), αλλά έως πρότινος οι νομοθέτες προτιμούσαν να επικεντρώνονται στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Με την αλλαγή αυτή, όμως, περισσότερες εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην αγορά της Γερμανίας.

 

Η αντίθεση της Κομισιόν και το βέτο της Ε.Ε.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι ευρωπαϊκές Αρχές δε συμφωνούν με το νέο νόμο. Το νέο νομικό πλαίσιο είχε κατατεθεί προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τον Οκτώβριο του 2016, ωστόσο η έγκριση δεν ήρθε ποτέ. Η Κομισιόν, μάλιστα, επικοινώνησε απευθείας με τη γερμανική κυβέρνηση, για να εκφράσει την αντίθεσή της στις αλλαγές που προωθούσε το τότε νομοσχέδιο. Η Ε.Ε. αποφάνθηκε ότι η λύση είναι μη λειτουργική και μη συμβατή με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες για την επιχειρηματικότητα και έθεσε το βέτο της.

Οι αλλαγές, όμως, αποτελούν πλέον νόμο, με αποτέλεσμα η γερμανική κυβέρνηση να έρθει αργά ή γρήγορα αντιμέτωπη με την Ε.Ε. για το θέμα. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα φέρει επιπλέον καθυστερήσεις στις προσπάθειες μεταρρύθμισης του εθνικού στοιχηματικού νόμου και, με τις εθνικές γερμανικές εκλογές να πλησιάζουν, πολλοί αμφιβάλλουν για το αν η τωρινή κυβέρνηση έχει στα χέρια της τον απαιτούμενο χρόνο ή αν το θέμα θα γυρίσει πάλι στην αρχή των συζητήσεων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.