Τη νομιμοποίηση του στοιχήματος εξετάζει η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία είναι μια από τις χώρες που απαγορεύουν τον στοιχηματισμό σε αθλήματα και επιμένουν να διατηρούν κλειστή την αγορά, αλλά φαίνεται πως οι αρμόδιοι επανεξετάζουν την απόφασή τους και προσανατολίζονται στη νομιμοποίηση επιλεγμένων μορφών στοιχηματισμού. Ένα νέο δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να νομιμοποιήσει το στοίχημα, από τη στιγμή που δε μπορεί να ελέγξει την ανάπτυξη της αγοράς παράνομου στοιχηματισμού.

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν όλα τα τυχερά παιχνίδια είναι παράνομα στην Ιαπωνία. Τα μόνα νόμιμα τυχερά παιχνίδια είναι το pachinko, αλλά και ο στοιχηματισμός αποκλειστικά σε ιπποδρομίες και αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα έσοδα της αγοράς της Ιαπωνίας είναι περιορισμένα και μειώνονται σταθερά, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να εξετάζουν τη νομιμοποίηση του στοιχήματος.

 

Τα σχέδια που εξετάζουν οι Ιάπωνες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσει το στοίχημα στα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα της χώρας: το ποδόσφαιρο και το μπέιζμπολ. Αν τα στοιχήματα σε αυτά τα δύο αθλήματα νομιμοποιηθούν, τότε υπολογίζεται ότι τα έσοδα της αγοράς θα ξεπερνούν τα 53 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο σημαντικό για τους αρμόδιους, όμως, είναι το χτύπημα που θα προκαλέσουν στο παράνομο στοίχημα. Αν και το στοίχημα είναι παράνομο στην Ιαπωνία και οι παίχτες δε μπορούν να πραγματοποιήσουν καν συναλλαγές με παράνομες ιστοσελίδες, πολλοί Ιάπωνες έχουν εξασφαλίσει κάρτες από τράπεζες του εξωτερικού, ώστε να στοιχηματίζουν ανενόχλητοι. Τα μέτρα που έχει λάβει έως σήμερα η κυβέρνηση έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά και για αυτό το λόγο οι αρμόδιοι εξετάζουν την απελευθέρωση της αγοράς.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, αν αυτό τελικά αποφασιστεί. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα πρέπει να προηγηθεί μια σειρά αυστηρών κανόνων που θα θωρακίσουν τα ιαπωνικά αθλήματα από τυχόν απάτες, καθώς και πολλές τυπικές διαδικασίες για τη δημιουργία της αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.