Την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων στο μετρό υπόσχεται ο δήμαρχος του Λονδίνου

Το Λονδίνο ετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και οι υποψήφιοι έχουν ήδη ξεκινήσει να ανακοινώνουν τα προγράμματα και τις δεσμεύσεις τους. Πρόσφατα, σε αυτή την κίνηση προχώρησε και ο νυν δήμαρχος της πόλης, Sadiq Khan, ο οποίος μεταξύ άλλων υποσχέθηκε να απαγορέψει κάθε είδους διαφήμιση στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών από το μετρό του Λονδίνου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου βασίζεται σε προηγούμενη εκστρατεία του για την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων, καθώς από το 2018 απαγορεύονται οι διαφημίσεις junk food στο μετρό της πόλης. Αν, λοιπόν, επανεκλεγεί, την ίδια τύχη θα έχουν και οι στοιχηματικές διαφημίσεις.

 

Η υπόσχεση του δημάρχου του Λονδίνου

Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Sadiq Khan αναφέρεται ότι έχουν ήδη απαγορευθεί διαφημίσεις που ωθούν τους Λονδρέζους σε επιβλαβείς για την υγεία τους συμπεριφορές, όπως αυτές που προωθούν το junk food. Επόμενη κατηγορία στη λίστα είναι οι στοιχηματικές διαφημίσεις, οι οποίες μπορούν να ωθήσουν τους κατοίκους στα τυχερά παιχνίδια, στον εθισμό στον τζόγο και στα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Το κείμενο του προγράμματος αναφέρει ότι, αν εκλεγεί ξανά, ο δήμαρχος θα διατάξει την εταιρεία διαχείρισης του μετρό του Λονδίνου (Tfl) να πάψει να αναρτά διαφημιστικές πινακίδες που αφορούν σε τυχερά παιχνίδια.

Η πρόταση του δημάρχου, πάντως, δεν έχει μόνο υποστηρικτές. Ακόμα και η Tfl αναμένεται να αντιδράσει στο ενδεχόμενο απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων, οι οποίες φέρνουν σημαντικά έσοδα στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του μετρό. Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών ευθύνονται για το 40% των συνολικών εσόδων που εξασφαλίζει το Λονδίνο από τις υπαίθριες διαφημίσεις. Αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση των διαφημίσεων τυχερών παιχνιδιών θα προκαλέσει επιπλέον οικονομικά προβλήματα στο μετρό και στον Δήμο, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα από την πανδημία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.