Αύξηση του φόρου για τις στοιχηματικές εταιρείες σχεδιάζει η Τασμανία

Η κυβέρνηση της Τασμανίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αυξήσει σημαντικό τον φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος και έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Οι αρμόδιοι ξεκαθάρισαν ότι ο φόρος θα υπολογίζεται στο 15% του συνόλου των τζίρων των εταιρειών, προκειμένου να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα.

Ωστόσο, φορείς όπως η Responsible Wagering Australia εξέφρασαν την έντονη κριτική τους προς τα σχέδια της κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι η τόσο μεγάλη αύξηση του φόρου θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την αγορά στοιχήματος και κατ’ επέκταση για τα έσοδα του Δημοσίου.

 

Τα σχέδια για το νέο φόρο στην Τασμανία

Σύμφωνα με εκπροσώπους της κυβέρνησης, τον επόμενο μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020. Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος θα πληρώνουν στο εξής 15% επί του συνολικού τζίρου των στοιχημάτων (εξαιρούνται τα στοιχήματα που αποτελούν κομμάτι προσφορών) που δέχονται. Παράλληλα, προβλέπεται ένα αφορολόγητο όριο, το οποίο κυμαίνεται περίπου στα 90.000 ευρώ του τζίρου. 

Πρόκειται για μια αύξηση, την οποία η Responsible Wagering Australia χαρακτηρίζει ως μία από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο. Και για αυτό το λόγο, πολλοί αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης. Άλλωστε, μια τέτοια εξέλιξη θα μειώσει σημαντικά τα κέρδη των εταιρειών στοιχήματος και θα δυσκολέψει το έργο τους.

Παράλληλα, τονίζει η Responsible Wagering Australia, θα επηρεαστούν αρνητικά και τα έσοδα του αθλητισμού, ειδικά στον τομέα των ιπποδρομιών. Στην Τασμανία, άλλωστε, όπως και σε ολόκληρη την Αυστραλία, οι ιπποδρομίες χρηματοδοτούνται και από τις εταιρείες στοιχήματος. Για αυτό το λόγο, ο συγκεκριμένος φορέας προειδοποιεί ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για αυξημένα έσοδα πιθανότατα θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσουν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.