Στο μυαλό των εθισμένων παιχτών προσπαθεί να μπει νέα έρευνα

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Ερευνών Τυχερών Παιχνιδιών του Πανεπιστημίου της British Columbia προσπαθεί να μπει στο μυαλό των παιχτών τυχερών παιχνιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιεί πειράματα, με σκοπό να βοηθήσει στο μέλλον τους ειδικούς να εντοπίζουν τους λόγους που κάποιοι παίχτες είναι επιρρεπείς στον εθισμό και κάποιοι όχι.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη έρευνα που επιχειρεί να διαχωρίσει ουσιαστικά τις αιτίες από τις συνέπειες του εθισμού στον τζόγο. Στη συγκεκριμένη, μάλιστα, συμμετέχουν αρκετοί παίχτες που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα τέτοιου είδους προβλήματα.

 

Το πρώτο συμπέρασμα της νέας έρευνας

Η πρώτη φάση της συγκεκριμένης έρευνας ξεκίνησε με ένα είδος ελεγχόμενου πειράματος, προκειμένου να μπει στο μυαλό των παιχτών που έχουν εθιστεί. Οι υπεύθυνοι ζήτησαν από μια ομάδα συμμετεχόντων (εκ των οποίων οι 48 είχαν πρόβλημα εθισμού στον τζόγο και οι 35 όχι) να πάρουν αποφάσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια σειρά λοταριών. Διαθέσιμες ήταν δύο λοταρίες: η πρώτη μοίραζε μεγαλύτερα κέρδη, αλλά είχε λιγότερες πιθανότητες νίκης, και η δεύτερη μοίραζε μικρότερα κέρδη και είχε μεγαλύτερες πιθανότητες νίκης. Και οι δύο κατηγορίες παιχτών γνώριζαν τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Το συμπέρασμα που βγήκε από το συγκεκριμένο πείραμα ήταν ότι οι παίχτες που δεν είχαν προβλήματα εθισμού στον τζόγο λάμβαναν υπόψη τους το μέγεθος των κερδών και τις πιθανότητες νίκης. Αντίθετα, οι εθισμένοι παίχτες αγνοούσαν τη συγκεκριμένη πληροφορία και αποφάσιζαν σε ποια λοταρία θα συμμετείχαν με βάση τις προηγούμενες προσπάθειές τους. Οι υπεύθυνοι σύγκριναν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά με εκείνη των παιχτών που παίζουν σε κάποια φρουτάκια και συνεχίζουν να παίζουν όσο χάνουν, με τη λογική ότι αργά ή γρήγορα θα καλύψουν τις πιθανότητες και θα κερδίσουν.

Προς το παρόν, τέλος, η έρευνα δεν έχει καταφέρει να αποφανθεί σχετικά με το αν η συγκεκριμένη συμπεριφορά αποτελεί αιτία του εθισμού στον τζόγο ή αποτέλεσμά της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.