Στη δημιουργία ρυθμιστικής Αρχής τυχερών παιχνιδιών προχώρησε η Ουκρανία

Πριν ένα μήνα περίπου, η Ουκρανία αποφάσισε να νομιμοποιήσει τα τυχερά παιχνίδια και οι αρμόδιοι προχώρησαν πρόσφατα στη δημιουργία της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, του φορέα εκείνου που θα καθορίσει τα πλαίσια λειτουργίας των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών και θα ελέγχει κάθε δραστηριότητά τους. Η νέα Αρχή θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Θυμίζουμε ότι η Ουκρανία είχε απαγορέψει κάθε τυχερό παιχνίδι (με μόνη εξαίρεση τις κρατικές λοταρίες) το 2009, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νόμιμη αγορά στη χώρα. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε, αφού ειδικά τα τελευταία χρόνια το παράνομο στοίχημα έχει γιγαντωθεί στη χώρα.

 

Τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία αγοράς τυχερών παιχνιδιών

Η νέα ρυθμιστική Αρχή θα ξεκινήσει το έργο της τον Νοέμβριο και θα είναι αρμόδια για τρεις τομείς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Πρώτον, θα αναλάβει τις διαδικασίες αδειοδότησης των εταιρειών που θα καλύπτουν τις προϋποθέσεις, δεύτερον θα ελέγχει κάθε πτυχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ώστε όλα να λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο, και τρίτον, θα προστατεύει και θα περιορίζει όσους παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Φυσικά, καθοριστικό θα είναι και το έργο της νέας Αρχής και στον τομέα της καταπολέμησης του παράνομου στοιχήματος.

Παράλληλα, η κυβέρνηση και οι βουλευτές της Ουκρανίας θα πρέπει να σπεύσουν να αποφασίσουν και τις λεπτομέρειες της λειτουργίας της αγοράς. Ανάμεσα στα θέματα που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα είναι και το ύψος της φορολογίας, το οποίο θα πρέπει να καθοριστεί, προκειμένου οι ενδιαφερόμενες εταιρείες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών να ξεκινήσουν να καταθέτουν αιτήσεις για την απαραίτητη άδεια.

Όσο για την έναρξη της λειτουργίας της νέας αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ουκρανία, ακόμα δεν έχει καθοριστεί κάποια ημερομηνία.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.