Ετήσια αύξηση εσόδων σημείωσε η αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας

Η αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας ολοκλήρωσε πριν μερικούς μήνες ένα άκρως επιτυχημένο πρώτο τρίμηνο, καθώς σημείωσε σημαντική αύξηση των εσόδων της, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Το ποσοστό της αύξησης είναι μεγάλο, αλλά έχει σημασία να θυμηθούμε ότι, στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή των περισσότερων αθλητικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα τα έσοδα του online στοιχήματος να σημειώσουν σημαντική πτώση.

Ειδικά το online στοίχημα, άλλωστε, έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στην αύξηση των εσόδων του πρώτου τριμήνου του 2021, καθώς ήταν το τυχερό παιχνίδι με τη μεγαλύτερη αύξηση, αλλά και τα περισσότερα έσοδα της αγοράς.

 

Οι επιδόσεις της γαλλικής αγοράς

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα έσοδα της γαλλικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών άγγιξαν τα 587 εκατομμύρια ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η αύξηση, σε σύγκριση με το περσινό πρώτο τρίμηνο, άγγιξε το 35%! Παράλληλα με τα έσοδα αυξήθηκε και ο αριθμός των νέων ενεργών λογαριασμών, οι οποίοι άγγιξαν τα 3,1 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 19,1%.

Το online στοίχημα είναι αυτό που απέφερε τα περισσότερα έσοδα (περισσότερα από τα μισά), καθώς εξασφάλισε 357 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση του τζίρου του στοιχήματος, μάλιστα, ήταν τεράστια, καθώς άγγιξε το 78,8%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020! Ο συνολικός τζίρος του online στοιχήματος άγγιξε τα 2,81 δις ευρώ. Παράλληλα, οι ενεργοί λογαριασμοί στοιχήματος αυξήθηκαν στα 2,5 εκατομμύρια (αύξηση 29,2%).

Το δημοφιλέστερο άθλημα στο online στοίχημα της Γαλλίας ήταν το ποδόσφαιρο, με τζίρο 1,3 δις ευρώ, ενώ ακολούθησε το μπάσκετ με 362 εκατομμύρια ευρώ και το τένις με 340 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε και τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η FDJ για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.