Αμφισβητεί τη σύνδεση στοιχηματικών χορηγιών με τον εθισμό ο νέος CEO της Premier League

Ο νέος CEO της Premier League, Richard Masters, προχώρησε σε μια σειρά δηλώσεων για τα νέα του καθήκοντα, αλλά και για τη σχέση μεταξύ του αγγλικού ποδοσφαίρου με το στοίχημα, ένα θέμα που συζητείται έντονα τον τελευταίο καιρό στη χώρα, εξαιτίας του πλήθους των στοιχηματικών χορηγιών.

Ο νέος CEO, μάλιστα, αμφισβήτησε τη σχέση ανάμεσα στις στοιχηματικές χορηγίες και τον εθισμό στον τζόγο, λέγοντας ότι έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατεύονται οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, τόνισε ότι η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο θα έρθει μέσω νέων τέτοιων μέτρων και όχι μέσω επιπλέον απαγορεύσεων.

 

Το ζήτημα των ημερών οι στοιχηματικές χορηγίες

Το θέμα των στοιχηματικών χορηγιών προς το ποδόσφαιρο έχει απασχολήσει τις τελευταίες εβδομάδες τους αρμόδιους, τους φιλάθλους, αλλά και τους υπεύθυνους των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στην Αγγλία. Οι φωνές που ζητούν απαγόρευσή τους έχουν πληθύνει και ενισχύονται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η βιομηχανία του στοιχήματος είναι βαθιά ριζωμένη στο ποδόσφαιρο.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι οι μισές από τις ομάδες της Premier League έχουν χορηγό από τον τομέα του στοιχήματος. Η συνολική αξία αυτών των συμφωνιών ξεπερνά τα 81 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, στο Championship, συνολικά 17 από τις 24 ομάδες έχουν ως χορηγό μια στοιχηματική εταιρεία.

Ο Masters, πάντως, παραδέχθηκε ότι οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν εισχωρήσει για τα καλά στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά οι χορηγίες δεν επηρεάζουν αρνητικά τη μάχη για την αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι ακόμη κι αν στο μέλλον η κυβέρνηση αποφασίσει να περιορίσει ή να απαγορέψει τις στοιχηματικές χορηγίες, η Premier League δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα βιωσιμότητας.

Τέλος να θυμίσουμε και τη θέση της EFL για τις στοιχηματικές χορηγίες

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.