Την έγκριση της Ε.Ε. αναμένει ο νέος στοιχηματικός νόμος της Σουηδίας

Οι σουηδικές Αρχές ολοκλήρωσαν τη διαδικασία σύνταξης ενός νέου νόμου για τη λειτουργία της στοιχηματικής αγοράς της και το κείμενό του έχει κατατεθεί ήδη στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να λάβει την τελική έγκριση, πριν κατατεθεί στο σουηδικό κοινοβούλιο.

Ο νέος νόμος αναμένεται να βάλει τέλος στον παράδοξο τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η σουηδική αγορά στοιχήματος. Συγκεκριμένα, αν και στη χώρα η αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών είναι μονοπωλιακή (σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο), οι εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού δραστηριοποιούνται χωρίς άδειες και χωρίς ενοχλήσεις.

 

Οι διατάξεις του νέου νόμου

Ακριβώς αυτό το παράδοξο θα έρθει να καλύψει ο νέος νόμος, εφόσον τεθεί σε ισχύ. Σύμφωνα με αυτόν, δικαίωμα δραστηριοποίησης στην αγορά θα έχουν όλες οι εταιρείες στοιχήματος (εξωτερικού και εσωτερικού) που θα λάβουν την απαραίτητη άδεια. Κάθε άδεια θα έχει ισχύ πέντε ετών και θα υποχρεώνει τον κάτοχό της να πληρώνει το 18% των εσόδων του σε φόρους. Επίσης, κάθε εταιρεία του εξωτερικού θα πρέπει να διαθέτει είτε γραφεία είτε έναν αντιπρόσωπο στη χώρα, προκειμένου να μπορεί να εξασφαλίσει την άδεια.

Η σημαντικότερη εξέλιξη (πέρα από την κατάργηση του μονοπωλίου) στην αγορά της Σουηδίας, μόλις ισχύει ο νόμος, θα είναι φυσικά και η δίωξη όσων δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα. Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή δεν έχει ακόμη ανακοινώσει λεπτομέρειες, αλλά συμπεραίνεται ότι οι στοιχηματικές εταιρείες που δε διαθέτουν την απαραίτητη άδεια θα μπλοκάρονται από τους παρόχους υπηρεσιών internet.

 

Κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ε.Ε.

Οι Αρχές της Σουηδίας ανακοίνωσαν, τέλος, ότι έχουν ήδη στείλει το νομοσχέδιο στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για έγκριση και τυχόν παρατηρήσεις. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου 2018.

Τέλος, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν να δέχονται αιτήσεις για νέες άδειες από τον Ιούλιο του 2018, ενώ η νέα σουηδική αγορά στοιχήματος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της την 1η Ιανουαρίου του 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.