Ξεκαθάρισμα των μη αδειοδοτημένων πρακτορείων στοιχήματος πραγματοποίησε η Νιγηρία

Οι αρμόδιες Αρχές στη Νιγηρία αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να προχωρήσουν σε ξεκαθάρισμα της αγοράς επίγειου στοιχήματος, πραγματοποιώντας ελέγχους και κλείνοντας πρακτορεία, που είτε λειτουργούσαν παράνομα είτε δεν είχαν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η πρωτοβουλία των αρμοδίων είχεως αποτέλεσμα το κλείσιμο 15 πρακτορείων στοιχήματος.

Οι αρμόδιες Αρχές της χώρας βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε σύγκρουση με μια μεγάλη μερίδα νόμιμων στοιχηματικών πρακτορείων, τα οποία δεν έχουν καταφέρει να ανανεώσουν τις άδειές τους, εκπληρώνοντας τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Η σύγκρουση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τους διεξοδικούς ελέγχους και το κλείσιμο όσων πρακτορείων είχαν οφειλές προς το Δημόσιο και όσων λειτουργούσαν χωρίς άδεια.

 

Η επιχείρηση των Αρχών της Νιγηρίας

Η επιχείρηση ελέγχων στη Νιγηρία ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε μερικές ημέρες μετά. Βασικό μέλημα των αρμοδίων ήταν να διαπιστώσουν ποια πρακτορεία στοιχήματος δεν είχαν ανανεώσει την άδειά τους, πληρώνοντας το απαραίτητο ποσό στο Δημόσιο, αλλά και να ξεκαθαρίσουν το τοπίο της αγοράς, εντοπίζοντας παράνομα πρακτορεία.

Τα νόμιμα πρακτορεία είχαν διορία έως το τέλος του 2020 να προχωρήσουν στην εξόφληση των χρεών τους προς το Δημόσιο και, ενώ πολλά κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να ανανεώσουν την άδεια της νόμιμης λειτουργίας τους, κάποια δεν ανανέωσαν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην ίδια μοίρα με κάποια πρακτορεία που λειτουργούσαν εξαρχής παράνομα.

Τα παραπάνω πρακτορεία απέτυχαν να περάσουν τους ελέγχους των αρμοδίων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το κλείσιμό τους. Πρόκειται για 15 συνολικά πρακτορεία που, είτε λειτουργούσαν με ληγμένη άδεια είτε δεν είχαν αποκτήσει ποτέ άδεια και λειτουργούσαν παράνομα. Όσα από τα πρώτα θέλουν να ξεκινήσουν ξανά τη λειτουργία τους, τέλος, θα πρέπει, όχι μόνο να καλύψουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, αλλά και να πληρώσουν το σχετικό πρόστιμο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.