Απλοποιείται το σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού στη Γαλλία

Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες που έχουν ήδη λανσάρει ένα εθνικό σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια. Οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στη βάση δεδομένων που έχουν δημιουργήσει οι αρμόδιοι και να αποκλειστούν από κάθε τυχερό παιχνίδι, επίγειο και online. Ωστόσο, πολλοί παραπονούνται ότι το σημερινό σύστημα είναι αρκετά χρονοβόρο και καθόλου πρακτικό, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να επιθυμούν την απλοποίησή του.

Την απλοποίηση του συστήματος εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια έχει ήδη αναλάβει η ANJ (Autorité Nationale des Jeux), η νέα ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας. Σκοπός της ANJ είναι να μεταφέρει τη διαδικασία εγγραφής online και να συντομεύσει τις διαδικασίες εγγραφής στη βάση δεδομένων.

 

Οι αλλαγές που θα φέρει η ANJ στην ισχύουσα διαδικασία

Σήμερα, όσοι Γάλλοι παίχτες επιθυμούν να αποκλειστούν από τα τυχερά παιχνίδια είναι υποχρεωμένοι να επισκεφτούν ένα αστυνομικό τμήμα και να καταθέσουν την αίτησή τους. Οι παίχτες περνούν και από μια συνέντευξη, υπογράφουν τα σχετικά χαρτιά και έπειτα περιμένουν τουλάχιστον 6 εβδομάδες, έως ότου ενεργοποιηθεί ο αποκλεισμός τους.

Το συγκεκριμένο σύστημα κρίνεται απαρχαιωμένο, ενώ παράλληλα προκαλεί καθυστερήσεις στον αποκλεισμό των παιχτών. Τέλος, έχουν υπάρξει καταγγελίες σχετικά με αστυνομικούς που προσπαθούν να μεταπείσουν τους παίχτες που επιθυμούν εθελοντικό αποκλεισμό.

Για αυτό το λόγο, η ANJ θέλει να απλοποιήσει τη διαδικασία και να την πάρει από τα χέρια της αστυνομίας. Το νέο σύστημα που προτείνεται θα λειτουργεί κατά κύριο λόγο online. Οι παίχτες θα επισκέπτονται την online πλατφόρμα του προγράμματος και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους – εναλλακτικά, θα μπορούν να στέλνουν μια αίτηση στους αρμόδιους μέσω του ταχυδρομείου. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος της ANJ θα επικοινωνεί μαζί τους, προκειμένου να ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους. Οι παίχτες θα προστίθενται στη βάση δεδομένων και θα λαμβάνουν μια επιστολή που θα επιβεβαιώνει τον αποκλεισμό τους.

Σύμφωνα με την ANJ, τέλος, η νέα διαδικασία δεν είναι μόνο πιο απλή, αλλά θα ολοκληρώνεται και νωρίτερα – το πολύ σε 2 εβδομάδες, έναντι των 6 που απαιτούνται σήμερα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.