Τις πληγές της οικονομικής κρίσης μετρά ακόμη η ισπανική αγορά στοιχήματος

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, η ισπανική αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών δεν έχει καταφέρει ακόμη να συνέλθει πλήρως από την οικονομική κρίση του 2008. Η αγορά παρουσιάζει ανάπτυξη κάθε χρόνο, ενώ στο μεταξύ έχουν νομιμοποιηθεί και τα online τυχερά παιχνίδια – ωστόσο, τα οικονομικά της αποτελέσματα παραμένουν χαμηλότερα από τα αντίστοιχα προηγούμενων εποχών, πριν το 2008.

Τα νέα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την CEJUEGO (Consejo Empresarial del Juego) το συλλογικό όργανο των εταιρειών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν νόμιμα στην Ισπανία. Και, σύμφωνα με αυτά, η αξία της αγοράς παραμένει περίπου 20% μικρότερη, σε σχέση με την αντίστοιχη του 2007.

 

Η σύγκριση της αγοράς προ και μετά κρίσης

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η CEJUEGO δείχνουν ότι η ισπανική αγορά τυχερών παιχνιδιών αύξησε την αξία της κατά 5% μέσα στο 2018, σε σχέση με το 2017. Η συνολική αξία υπολογίζεται στα 9,87 δις ευρώ.

Πρόκειται για το 0,8% του ΑΕΠ της Ισπανίας, ένα ποσοστό ικανοποιητικό, αλλά σίγουρα χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2007, πριν η αγορά επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Ειδικά, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το 2007 δεν υπήρχε online στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια στο ισπανικό internet, τότε καταλαβαίνουμε ότι η αγορά δεν έχει συνέλθει πλήρως από την κρίση.

Τα στοιχεία της CEJUEGO δείχνουν επίσης ότι μόλις το 56,6% (5,9 εκατομμύρια ευρώ) της αξίας της αγοράς οφείλεται σε ιδιωτικές εταιρείες. Το υπόλοιπο ανήκει στις κρατικές εταιρείες ONCE και SELΑΕ. Από την άλλη, τα online τυχερά παιχνίδια ευθύνονται μόλις για το 7,3% της συνολικής αγοράς, με έσοδα 724,4 εκατομμυρίων ευρώ. Τέλος, η συνεισφορά της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στα κρατικά ταμεία της Ισπανίας, μέσω της φορολογίας, άγγιξε τα 1,34 δις ευρώ μέσα στο 2018. Η αγορά τυχερών παιχνιδιών, μάλιστα, συνεισφέρει με την προσφορά 85.047 θέσεων εργασίας στην ισπανική οικονομία (μόλις οι 47.178, όμως, αφορούν σε ιδιωτικές εταιρείες).

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της ισπανικής αγοράς για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.