Συνεχίζονται κανονικά οι διαδικασίες έκδοσης των νέων αδειών online στοιχήματος

Η ελληνική αγορά online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής, αφού οι διαδικασίες έκδοσης των νέων αδειών συνεχίζονται κανονικά. Θυμίζουμε ότι οι παλιότερες προσωρινές άδειες online στοιχήματος θα αντικατασταθούν από νέες και μόνιμες, οι οποίες θα μοιραστούν ξανά στις εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα μας.

Ήδη, οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές έχουν πάρει τις τυπικές εγκρίσεις από τις ευρωπαϊκές και συνεχίζουν κανονικά τις διαδικασίες, παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία έχουν προκαλέσει κάποια προβλήματα.

 

Τα επόμενα βήματα προς τη νέα ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα έχει ουσιαστικά εγκριθεί, αφού παρήλθε το απαραίτητο τρίμηνο, χωρίς να ανακοινωθεί κάποια ένσταση από την Ε.Ε.. Έτσι, οι ελληνικές αρμόδιες Αρχές καλούνται να ξεκινήσουν τις διαδικασίες αδειοδότησης, με ελάχιστα θέματα να εκκρεμούν (θέματα όπως ο κανονισμός περί καταλληλότητας προσώπων και ο κανονισμός για το μητρώο συνεργατών).

Επόμενο βήμα, φυσικά, θα αποτελέσει η έκδοση των αδειών. Θυμίζουμε ότι θα παραχωρηθούν δύο τύποι αδειών, με διάρκεια εφτά ετών: ο πρώτος για το online στοίχημα, που θα κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ, και ο δεύτερος για τα υπόλοιπα online τυχερά παιχνίδια, που θα κοστίζει 2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μάλιστα, οι περισσότερες από τις ιστοσελίδες στοιχήματος που κατείχαν την προηγούμενη άδεια έχουν ήδη καταθέσει τις αιτήσεις τους για τη νέα. Πρόκειται για εταιρείες, όπως οι Stoiximan, Sportingbet, Novibet, Bet365 και Winmasters, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, αναμένεται οι νέες άδειες να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και νέων παιχτών στην ελληνική αγορά. Τα δημοσιεύματα θέλουν εταιρείες όπως η 888 και η Betsson να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ και η σύμπραξη των OTE και Intralot, που επίσης αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις για τις νέες άδειες.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Stoiximan και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Stoiximan ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.