Αυξήθηκαν τα έσοδα της κυπριακής αγοράς στοιχήματος κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020

Τα νέα οικονομικά αποτελέσματα που αφορούν στις επιδόσεις της κυπριακής αγοράς στοιχημάτων παρουσιάζουν μια θετική εικόνα, καθώς, παρά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, τα έσοδά της κατάφεραν να αυξηθούν στο σύνολο του 2020. Ενδεικτικά της εικόνας της κυπριακής αγοράς στοιχήματος είναι τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της χρονιάς, κατά το οποίο τα έσοδα των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος σημείωσαν αύξηση.

Σημαντική είναι, μάλιστα, η συμβολή του online στοιχήματος, το οποίο εξασφάλισε μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων και συνέχισε να κερδίσει έδαφος επί του επίγειου. Βέβαια, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στον τομέα του επίγειου στοιχήματος, με τα επίγεια πρακτορεία να είναι αυτά που επηρεάζονται περισσότερο.

 

Οι οικονομικές επιδόσεις της κυπριακής αγοράς στοιχήματος

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων της Κύπρου, τα έσοδα της αγοράς στοιχήματος άγγιξαν τα 195,5 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο τέταρτο τρίμηνο. Τα έσοδα αυτά είναι περισσότερα από τα περσινά, αλλά και από το προηγούμενο τρίμηνο, κατά το οποίο δεν ξεπέρασαν τα 170,7 εκατομμύρια ευρώ.

Από τα παραπάνω έσοδα, η μερίδα του λέοντος ανήκει στο online στοίχημα. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κύπρο εξασφάλισαν έσοδα ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα πρακτορεία στοιχήματος 60,4 εκατομμύρια ευρώ. Το online στοίχημα κατάφερε, όχι μόνο να εξασφαλίσει περισσότερα από τα διπλάσια έσοδα, σε σχέση με το επίγειο, αλλά και να αυξήσει τα έσοδά του κατά 30%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ΕΑΣ, τέλος, ανακοίνωσε παράλληλα και κάποια στοιχεία που αφορούν στην καταπολέμηση του παράνομου online στοιχήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά το τέταρτο τρίμηνο, ο αριθμός των παράνομων ιστοσελίδων που έχουν συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα της ΕΑΣ (και έχουν μπλοκαριστεί) αυξήθηκε κατά 503 και άγγιξε τις 13808.

Δείτε επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα της κυπριακής αγοράς στοιχημάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.