ΗΠΑ: Σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια εξασφάλισαν τα αθλήματα από τις στοιχηματικές χορηγίες

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ εξετάζει τις σχέσεις ανάμεσα στον αθλητισμό και το στοίχημα και παρουσιάζει αναλυτικούς υπολογισμούς, σχετικά με τα οικονομικά οφέλη που έχουν προκύψει. Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι κορυφαίες αμερικανικές διοργανώσεις (ΝΒΑ, NHL, NFL, MLS και MLB) έχουν εξασφαλίσει σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες, από την ημέρα που το στοίχημα νομιμοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, η έρευνα δείχνει ότι τα αμερικανικά αθλήματα έχουν κερδίσει πολλά από τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, παρά το γεγονός ότι τον πρώτο καιρό μετά την κατάργηση του ομοσπονδιακού νόμου PASPA (το 2018) οι υπεύθυνοι εμφανίζονταν απρόθυμοι να συνάψουν οποιαδήποτε σχέση με τη βιομηχανία του στοιχήματος.

 

Επικερδής για τα αμερικανικά αθλήματα η νομιμοποίηση του στοιχήματος

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία GlobalData και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αγορά στοιχήματος των ΗΠΑ αναπτύχθηκε πολύ περισσότερο και πολύ πιο γρήγορα από όσο αναμενόταν αρχικά, χάρη και στην αλλαγή πλεύσης των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι όταν το νόμιμο στοίχημα έκανε τα πρώτα του βήματα στις ΗΠΑ, πολλές διοργανώσεις, όπως το NBA και το NFL, είχαν δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενες συνεργασίες με τη βιομηχανία του στοιχήματος.

Πολύ σύντομα, όμως, οι υπεύθυνοι άλλαξαν γνώμη και πλέον οι συνεργασίες ανάμεσα σε διοργανώσεις και ομάδες με στοιχηματικές εταιρείες είναι πολλές. Σύμφωνα με την έρευνα, οι χορηγίες που έχουν συμφωνηθεί τα τελευταία τρία χρόνια έχουν οικονομικό όφελος 396,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτά τα χρήματα, τo 36,5% αφορά σε χορηγίες προς το NFL, το 24,4% προς το NBA, το 23% προς το MLB, το 13% προς το NHL και το 2,7% προς το MLS.

H έρευνα, τέλος, αναφέρει ότι η τεράστια ανάπτυξη του στοιχήματος τον τελευταίο χρόνο οφείλεται και στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία. Από τη μία, πολλές Πολιτείες που έχουν υποστεί οικονομικές ζημίες αναζητούν νέα έσοδα, με αποτέλεσμα να νομιμοποιούν το στοίχημα, και από την άλλη, οι αθλητικές διοργανώσεις, που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, προχωρώντας σε νέες και επικερδείς συνεργασίες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.