Ιταλία: Πτώση των εσόδων του online στοιχήματος έφερε η επιστροφή του επίγειου

Ο Ιούνιος αποτέλεσε τον πρώτο μήνα που η αγορά επίγειου στοιχήματος της Ιταλίας λειτούργησε ξανά εδώ και αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα τα έσοδα του συνόλου της αγοράς να αυξηθούν. Ωστόσο, η επιστροφή του επίγειου στοιχήματος προκάλεσε μεγάλη μείωση εσόδων της αγοράς online στοιχήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το γεγονός ότι τα συνολικά έσοδα της αγοράς στοιχήματος (επίγειου και online) αυξήθηκαν μέσα στον Ιούνιο (χάρη στην επιστροφή των πρακτορείων, αλλά και τη διεξαγωγή του EURO), το online στοίχημα εξασφάλισε τα λιγότερα μηνιαία έσοδα μέσα στο 2021. Άλλωστε, οι Ιταλοί παίχτες του στοιχήματος προτιμούν παραδοσιακά το επίγειο στοίχημα και το τίμησαν δεόντως τον Ιούνιο, ειδικά μετά από τόσους μήνες απουσίας.

 

Οι συγκρίσεις επίγειου και online στοιχήματος στην Ιταλία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιταλικής αγοράς, τα συνολικά έσοδα του στοιχήματος άγγιξαν τα 318,3 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα αυτά είναι τα περισσότερα που εξασφάλισε η αγορά στοιχήματος μέσα στο 2021.

Ωστόσο, η αύξηση των εσόδων του επίγειου στοιχήματος προκάλεσε μείωση εκείνων του online. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα του επίγειου τομέα άγγιξαν τα 215,8 εκατομμύρια ευρώ, τα περισσότερα από τον Οκτώβριο του 2020 (όταν ήταν τελευταία φορά ανοιχτά τα στοιχηματικά πρακτορεία στην Ιταλία). Αντίστοιχα, τα έσοδα του online στοιχήματος δεν ξεπέρασαν τα 102,5 εκατομμύρια ευρώ, τα λιγότερα του 2021, αλλά και από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Με άλλα λόγια, ο μεγάλος κερδισμένος κατά τη διάρκεια του Ιουνίου ήταν το επίγειο στοίχημα, το οποίο κατάφερε να εκμεταλλευτεί πλήρως και τη διεξαγωγή του EURO. Χάρη στα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν στους αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης, ο Ιούνιος του 2021 ήταν ο τρίτος καλύτερος μήνας στην ιστορία του επίγειου στοιχήματος της Ιταλίας.

Παρόμοια, τέλος, είναι και η εικόνα σύγκρισης και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών, καθώς η επιστροφή του επίγειου τομέα μείωσε τα έσοδα online καζίνο, πόκερ rooms και άλλων ιστοσελίδων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.