Κοινή πρωτοβουλία FIFA και ΟΗΕ για την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων

Η FIFA ένωσε τις δυνάμεις της με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), προκειμένου να αναλάβουν από κοινού μια νέα πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων. Η νέα πρωτοβουλία βασίζεται σε παλιότερες πρωτοβουλίες και συνεργασίες και ζητά από τους αθλητές και τα στελέχη του αθλητισμού που έχουν προσεγγιστεί για να συμμετάσχουν σε χειραγώγηση αγώνων να προχωρήσουν σε καταγγελίες.

Ουσιαστικά, η νέα πρωτοβουλία των δύο φορέων βασίζεται σε ένα προηγούμενο πρόγραμμα της FIFA: την ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών τέτοιων περιστατικών, στην οποία μπορούν να απευθύνονται επαγγελματίες του αθλητισμού που έχουν προσεγγιστεί για να χειραγωγήσουν κάποιον αγώνα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν είναι όσο γνωστή θα έπρεπε να είναι, οπότε οι δύο φορείς θέλουν να ενισχύσουν τη φήμη της.

 

Η νέα πρωτοβουλία της FIFA και του ΟΗΕ

H FIFA έχει λανσάρει εδώ και αρκετό καιρό μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι επαγγελματίες του αθλητισμού μπορούν να καταγγέλλουν εμπιστευτικά περιστατικά χειραγώγησης αγώνων. Οι υπεύθυνοι της FIFA προτρέπουν αθλητές και στελέχη του αθλητισμού που έχουν προσεγγιστεί με σκοπό την χειραγώγηση κάποιου αγώνα να καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει αξιοποιηθεί από τους αρμόδιους, αλλά χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προώθηση, προκειμένου να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το φαινόμενο.

Για αυτό το λόγο, η FIFA συνεργάζεται με το UNODC, προκειμένου να κάνει ακόμα περισσότερο γνωστούς τους κινδύνους που κρύβουν για την ακεραιότητα του αθλητισμού τέτοιου είδους περιστατικά. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, μάλιστα, η εποχή που ζούμε, με την πανδημία να έχει προκαλέσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και στους αθλητές, οι επιτήδειοι έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα περισσότερο, προσφέροντάς τους χρήματα για να παρανομήσουν.

Οι δύο πλευρές, τέλος, έχουν ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία τους στον συγκεκριμένο τομέα, λανσάροντας μια νέα καμπάνια, η οποία προωθεί της υπηρεσίες της πλατφόρμας της FIFA. Στην καμπάνια συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του παγκόσμιου στερεώματος του αθλητισμού, οι οποίες στέλνουν το μήνυμά τους κατά της χειραγώγησης και της διαφθοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.