Και κατά του live στοιχήματος στα γαελικά αθλήματα τάσσεται η GAA

H GAA (Gaelic Athletic Association), η ένωση των γαελικών αθλημάτων στην Ιρλανδία, είναι γνωστή για την αντίθεσή της στην εξάπλωση της βιομηχανίας στοιχήματος στον αθλητισμό και πρόσφατα επιβεβαίωσε αυτή τη φήμη της, τασσόμενη εναντίον και του live στοιχηματισμού στα γαελικά στοιχήματα. Οι αρμόδιοι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης του live στοιχήματος στα γαελικά αθλήματα, ενώ θεωρούν ότι θα ωφελήσει τον αθλητισμό στο σύνολό του μια ενδεχόμενη καθολική απαγόρευση του online στοιχήματος.

Οι απόψεις αυτές της GAA δεν εκπλήσσουν κανέναν. Άλλωστε, οι υπεύθυνοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν επιθυμούν καμία σχέση ανάμεσα στα γαελικά στοιχήματα και στη βιομηχανία στοιχήματος. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν πράξη πριν τρία χρόνια, όταν η GAA απαγόρευσε κάθε είδους στοιχηματική χορηγία στα πρωταθλήματα που βρίσκονται υπό την εποπτεία της.

 

Καμπάνια κατά του στοιχηματισμού από την GAA

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, μάλιστα, η GAA είχε σχεδιάσει και χρηματοδοτήσει μια καμπάνια κατά του στοιχηματισμού, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το 2020, αλλά τελικά αναβλήθηκε, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία.

Η εν λόγω καμπάνια αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2021 και να επεκταθεί σε κάθε άκρη της Ιρλανδίας. Η GAA έχει συνεργαστεί με τη φιλανθρωπική οργάνωση Gambling Awareness Trust και έχει εξασφαλίσει και το ποσό των 52.000 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει την καμπάνια, η οποία θα αποτελείται από ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Η καμπάνια και οι νέες δηλώσεις των υπευθύνων της GAA έρχονται σε μια εποχή που η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ιρλανδίας (αλλά και πολλά αθλήματα) αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της πανδημίας. Μια σχετική έρευνα, όμως, δείχνει ότι, παρά το γεγονός ότι πολλά πρακτορεία στοιχήματος παρέμειναν κλειστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εξαιτίας της πανδημίας, οι Ιρλανδοί ενεπλάκησαν περισσότερο σε τυχερά παιχνίδια, κυρίως χάρη στην άνθηση του online τομέα. Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι περίπου 55.000 Ιρλανδοί αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.