Τεράστια ανάπτυξη για την στοιχηματική αγορά της Κύπρου

Η πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων κατέδειξε αρκετά προβλήματα στις στοιχηματικές συμπεριφορές των Κυπρίων παιχτών (όπως προβλήματα εθισμού και στοιχηματισμό ανηλίκων), αλλά παράλληλα καταδεικνύει και την τεράστια ανάπτυξη που γνωρίζει η αγορά της γειτονικής χώρας. Την ανάπτυξη αυτή καταδεικνύουν και τα επίσημα αποτελέσματα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, σχετικά με τα κέρδη των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

Τα εν λόγω αποτελέσματα αφορούν στην τριετία 2015-2017 και δείχνουν σημαντική ανάπτυξη για την στοιχηματική αγορά της Κύπρου, ειδικά από τη στιγμή που το online στοίχημα μπήκε στις ζωές των παιχτών.

 

Τεράστια αύξηση σε κάθε τομέα

Είναι χαρακτηριστικά τα ποσοστά ανάπτυξης που ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων για το 2017. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα έσοδα του στοιχήματος αυξήθηκαν κατά 230%, τα κέρδη των παιχτών κατά 250% και οι αποδοχές του κράτους κατά 145%!

Αναλυτικότερα, οι εταιρείες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κύπρο (στο επίγειο και στο online στοίχημα) εξασφάλισαν τα τρία τελευταία χρόνια έσοδα 860,7 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, τα κέρδη των παιχτών άγγιξαν τα 720,4 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, τα δημόσια ταμεία ενισχύθηκαν με το ποσό των 15,6 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έσοδα αυτά οφείλονται στην φορολογία του 10% επί των εσόδων των στοιχηματικών εταιρειών και από άλλες εισφορές που είναι αναγκασμένες να πληρώνουν.

 

Ανεβαίνει στην προτίμηση του κοινού το online στοίχημα

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάντως, το online στοίχημα ανεβαίνει στην προτίμηση των Κύπριων παιχτών. Αν και το επίγειο στοίχημα παρέμεινε σταθερά πρώτο σε έσοδα το 2015 και το 2016, τα έσοδά του έφτασαν τα 249,9 εκατομμύρια ευρώ το 2017, ενώ τα κέρδη των παιχτών άγγιξαν τα 200,5 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, τα έσοδα του online στοιχήματος άγγιξαν τα 276,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη των παιχτών άγγιξαν τα 255,8 εκατομμύρια ευρώ. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.