Ελπίδες στην τσεχική αγορά online στοιχήματος φέρνει νέος νόμος για ψηφιακές ταυτοποιήσεις

Ένας νέος νόμος στην Τσεχία αναμένεται να αλλάξει και να διευκολύνει σημαντικά τις διαδικασίες ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για τους πελάτες τους, προσφέροντας ελπίδες και στην αγορά online στοιχήματος για περιθώρια ανάπτυξης που δεν είναι δυνατά σήμερα. Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πραγματοποιούν ταυτοποίηση των στοιχείων των πελατών τους και μέσω ψηφιακών εργαλείων, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του πελάτη σε ένα υποκατάστημα.

Ο νόμος αυτός είναι σημαντικός και για πολλές ιστοσελίδες στοιχήματος, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να πραγματοποιούν ταυτοποίηση στοιχείων των μελών τους, αποκλειστικά με φυσική παρουσία τους σε κάποιο κατάστημα. Και αυτή η υποχρέωση έχει αναγκάσει πολλές ιστοσελίδες στοιχήματος του εξωτερικού να αποχωρήσουν από την τσεχική αγορά.

 

Οι ελπίδες για ανάπτυξη της τσεχικής αγοράς online στοιχήματος

Σήμερα, στην Τσεχία δραστηριοποιούνται μόλις τρεις στοιχηματικές ιστοσελίδες, οι οποίες εδρεύουν στη χώρα: οι  Tipsport, Fortuna και Synot. Πριν το 2017, στη χώρα δραστηριοποιούνταν νόμιμα και αρκετές ιστοσελίδες του εξωτερικού, όπως οι William Hill και Bet365, αλλά ο νόμος του 2017, τις ανάγκασε να αποχωρήσουν. Ο εν λόγω νόμος υποχρέωνε τις στοιχηματικές ιστοσελίδες να πραγματοποιούν ταυτοποίηση μόνο με φυσική παρουσία των μελών σε 7.500 αδειοδοτημένα σημεία.

Οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες του εξωτερικού αποχώρησαν, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα τις υποχρέωνε σε επιπλέον έξοδα (τα οποία έρχονταν να προστεθούν στον υψηλό φόρο του 23%). Και το κύριο αποτέλεσμα του συγκεκριμένου νόμου ήταν να συρρικνωθεί η αγορά online στοιχήματος της Τσεχίας σε τρεις μόλις τοπικές ιστοσελίδες.

Ωστόσο, τα νέα για το νέο νόμο αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ανάπτυξη της αγοράς. Οι φορείς του online στοιχήματος θεωρούν ότι, από τη στιγμή που ο νέος νόμος επιτρέπει στις τράπεζες να προχωρούν σε online ταυτοποίηση των στοιχείων των πελατών τους, μπορεί να υπάρξει μια σχετική ρύθμιση και για τις ιστοσελίδες στοιχήματος. Και μια τέτοια ρύθμιση δεν αποκλείεται να αποτελέσει την αφορμή για την επιστροφή των μεγαλύτερων στοιχηματικών ιστοσελίδων της Ευρώπης και για την ανάπτυξη της αγοράς online στοιχήματος.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.