Αυξήθηκαν τα έσοδα του γαλλικού μονοπωλίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021

Η εταιρεία FDJ (La Française des Jeux), η οποία διατηρεί το μονοπώλιο του επίγειου στοιχήματος στη Γαλλία, ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκαν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η αγορά, εξαιτίας των lockdowns και των περιορισμών που ίσχυαν κατά τους πρώτους μήνες της χρονιάς. Η γαλλική αγορά επίγειων τυχερών παιχνιδιών είχε να αντιμετωπίσει αρκετούς περιορισμούς κατά τους πρώτους μήνες της χρονιάς, αλλά αυτοί δεν ήταν τίποτε σε σχέση με τους αντίστοιχους του πρώτου τριμήνου του 2020, με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων της FDJ.

Θυμίζουμε ότι η FDJ διατηρεί το μονοπώλιο σε μια σειρά επίγειων τυχερών παιχνιδιών, με σημαντικότερο το αθλητικό στοίχημα σταθερών αποδόσεων και τις λοταρίες. Παράλληλα, όμως, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στο online στοίχημα, όπου έχει να ανταγωνιστεί αρκετές νόμιμες ιστοσελίδες.

 

Τα αποτελέσματα της FDJ για το πρώτο τρίμηνο του 2021

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της FDJ, τα έσοδά της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 άγγιξαν τα 537,6 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,2% από τα αντίστοιχα του πρώτου τριμήνου του 2020. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας έπαιξε η αύξηση του τζίρου, ο οποίος άγγιξε τα 4,6 δις ευρώ (αύξηση 11,8%, σε σχέση με πέρσι).

Παρά τα αυξημένα κέρδη, η FDJ είχε να αντιμετωπίσει μια σειρά από σημαντικούς περιορισμούς κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021. Θυμίζουμε ότι οι τρεις πρώτοι μήνες έφεραν lockdown, αλλά και περιορισμούς στη Γαλλία, όπως το κλείσιμο επιχειρήσεων που ανήκαν στο δίκτυό της (όπως καταστήματα εστίασης), αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 7 το απόγευμα. Παρά τους περιορισμούς αυτούς, όμως, τα έσοδα ήταν περισσότερα από τα αντίστοιχα περσινά. Άλλωστε, πέρσι, τα έσοδα από τα στοιχήματα σχεδόν μηδενίστηκαν, καθώς διακόπηκαν οι περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο.

Σε σχέση με πέρσι, λοιπόν, ο τζίρος της FDJ από το στοίχημα αυξήθηκε στα 1,1 δις ευρώ (αύξηση 46,1%). Αντίστοιχα αυξήθηκε και ο τζίρος των λοταριών, οι οποίες αποτελούν και το δημοφιλέστερο παιχνίδι της FDJ. Όσο για τη σύγκριση ανάμεσα σε επίγεια και online τυχερά παιχνίδια, τα περιοριστικά μέτρα δεν κατάφεραν να δώσουν προβάδισμα στα δεύτερα, αφού απέφεραν μεν τζίρο αυξημένο κατά 64,7%, στα 1,4 δις ευρώ, αλλά δεν πλησίασαν τα 4 δις ευρώ τζίρου των επίγειων τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.